Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Közleményt adott ki a Magyar Színházi Társaság Pécs város színházai érdekében

Közleményt adott ki a Magyar Színházi Társaság Pécs város színházai érdekében

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

- hirdetés -

„Magyarország kormánya 115062020. (IV.10.) határozata, mely a Magyar Közlöny 2020. évi 72. számában jelent meg, 1. mellékletében részletesen felsorolja azokat a vidéki színházakat, melyek helyi önkormányzati fenntartásúak, de a jövőben közös működtetésűek lesznek. Ebből hiányzik két pécsi önkormányzati színház: a Pécsi Nemzeti Színház, valamint a Bóbita Bábszínház.

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság elnökségét aggodalommal tölti el, hogy a két intézmény működését még most is teljes bizonytalanság övezi, ami a jelenlegi veszélyhelyzetben, amikor egyébként is bizonytalan a jövő, még inkább veszélyezteti a két patinás színház létét, munkatársainak egzisztenciáját.

A Színházi Társaság szakmai szervezet. Nem rendelkezik elegendő információval arról, hogy mi okozta a jelenlegi patthelyzetet, és nem is kíván döntőbíróként fellépni s eldönteni, ki a felelős. Számunkra csak az a fontos, hogy a Pécsi Nemzeti Színházban, s a többi, előadó-művészeti intézményben dolgozók megélhetése biztosítva legyen, és semmi ne veszélyeztesse sem most, sem pedig a hagyományos színházi munka – remélhetőleg mielőbbi – megindulása után a színház működését, az alkalmazottak biztonságát és az ott elvégzett magasszintű művészeti munkát.

Arra kérjük ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a pécsi önkormányzatot, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb olyan megállapodás szülessen, amely megnyugtatóan rendezi ezt a problémát.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!