Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Először online - Magyar-török tavaszköszöntőt szervez a Gül Baba Türbéje

Először online – Magyar-török tavaszköszöntőt szervez a Gül Baba Türbéje

A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány május 28-án 18 órától szervezi meg első online közvetítését (itt lehet követni), amellyel a legfiatalabbakat is várják gyereknap alkalmából.

- hirdetés -

A felvételről közvetített koncerten az egymáshoz oly közel álló magyar és török dallamkincs elevenedik meg olyan művészek előadásában mint  Guessous Mesi és Arif Erdem Ocak.

- hirdetés -

Guessous Mesi magyar-marokkói, Junior Prima díjas énekesnő. Népi ének előadóművészként és tanárként végzett a Zeneakadémián, ahol 2010-2018 között népi ének főtárgyat tanított.  Rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncertjei által több, mint tíz nyelven énekelve, a világ számos pontján teremt hidat kultúrák között, sokszor diplomáciai meghívásoknak eleget téve. Az utóbbi években Németországban, Csehországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Belgiumban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Kuvaitban, valamint első magyar énekesként Szaúd-Arábiában állhatott színpadra.

Az 1980-ban született Arif Erdem Ocak a török Seksendört nevű együttes alapító tagja. A Nazim Hikmet Akadémia Jazz gitár szakán végzett Arif magántanulmányokat is folytatott, Erkan Ogur vezetésével.

Arif Erdem Ocak – forrás: YouTube

Arif Erdem Ocak dalai több száz éves török népdalok, melyek ritmusukkal és dallamvilágukkal, sajátos gitártechnikájával megszólalva a múltat és jelent köti össze. 1999-től napjainkig 5 stúdió-albumot és több mint 25 videoklipet készítettek együtt. 2015 októberében a budapesti Supersize Stúdióban 60 nap alatt elkészítette első szóló-albumának hanganyagát.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!