Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kiderül, milyen zenét hallgatnak a táncművészek! – Elindult a Nemzeti Táncszínház online...

Kiderül, milyen zenét hallgatnak a táncművészek! – Elindult a Nemzeti Táncszínház online programja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hiányzik a kedvenc táncelőadásod? Kíváncsi vagy, mit hallgatnak a táncosok és a koreográfusok? A karanténos-koronavírusos időszakban egyre több kreatív ötlet születik a közösségi élmény életben tartására, ezért a Nemzeti Táncszínház is elindította friss zenei válogatását a Spotify-on, valamint NTSz ON című vetítéseit.

Az NTSz ON című program keretében, keddenként és csütörtökönként, a Nemzeti Táncszínház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján felvételről láthatók korábban rögzített táncelőadások a magyar táncélet kiválóságainak tolmácsolásában. Néptánc kuriózumok, népszerű kortárs táncelőadások és a különleges műfajok kiválóságai érkeznek otthonunkba a vetítések során – nyilatkozta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója. Ezzel egyidőben pedig hétről hétre friss zenei válogatásokkal várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínház Spotify-csatornáján. A népzenétől kezdve a komolyzenéig, a jazztől a kortárs műveken át a gyermekdalokig, valamennyi zenei műfaj képviselteti magát a folyamatosan megújuló, különleges playlisten.

A TáncZene Spotify-csatornáját ITT tudod meghallgatni

A Nemzeti Táncszínház közel negyven professzionális együttessel együttműködve állítja össze hétről hétre válogatását, amelyben kibontakozik az a műfaji sokszínűség, ami táncelőadásokat is jellemzi. A táncosok és koreográfusok választásai mellett a Táncszínház kollégái által összeállított playlistet is meghallgathatjuk, illetve feliratkozhatunk a folyamatosan bővülő podcastokra is, ahol a táncvilág nagyjaival, többek között Bozsik Yvette és Novák Ferenc Tata mellett, a Kiss Jánossal készült exkluzív beszélgetéseinket lehet meghallgatni. Ráadásul a dalválogatás hallgatásához nem kell előfizetnünk az alkalmazásra – számolt be az intézményvezető.

Nem vagy Spotify-felhasználó? A playlisteket az alkalmazás telepítése nélkül, böngészőből is lejátszhatod egy ingyenes Spotify-regisztráció után.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X