Papageno Radio
Promóció A határon túli magyar színházak helyzetével foglalkozik a Jó kérdés különkiadása

A határon túli magyar színházak helyzetével foglalkozik a Jó kérdés különkiadása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Jó kérdés beszélgetéssorozat nyári online különkiadásának következő, szezonzáró alkalmával határon túli magyar színházak vezetői osztják meg tapasztalataikat arról, hogyan érintette őket a koronavírus-járvány okozta leállás, hogyan, milyen szabályok betartásával indul újra a munka, és milyen terveik vannak a következő évadra.

Az esemény itt követhető

Hogyan érintette a határon túli magyar színházakat a koronavírus-járvány? Hogyan indul(t) újra a színházi élet? Milyen központi szabályozások érvényesek jelenleg Romániában, Szerbiában és Szlovákiában? Figyelték/figyelik-e más országok tapasztalatait, és van-e országos egyeztetés a legjobb gyakorlatok megosztásáról? Hogyan tervezik a következő évadot?

A beszélgetés résztvevői: CZAJLIK JÓZSEF, a Kassai Thália Színház igazgatója; GÁSPÁRIK ATTILA, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója; KÖRMÖCI PETRONELLA, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának igazgatója.

","organizer":{"@type":"Organization","name":"Magyar Színházi Társaság","url":"http://mszt.org/"},"performer":{"@type":"Person","name":"Magyar Színházi Társaság"},"eventStatus":"https://schema.org/EventPostponed"}

csüt18jún17:0018:00Csak ma!Ajánljuk!Korlátok közt - Határon túli magyar színházak17:00 - 18:00 Magyar Színházi TársaságMűfaj:beszélgetésTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékmagyar színházi társaság

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata, a Jó kérdés harmadik évadában is olyan szakmai kérdésekkel foglalkozott, amelyek a színház iránt érdeklődő szélesebb közvélemény érdeklődésére is számot tartottak. A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetésével a sorozat az online térbe költözött, és három Korlátok közt című különkiadásban az aktuális korlátozásokat, a jelen és a jövő lehetőségeit járta körbe. Az első két alkalommal magyarországi kő- és szabadtári színházak vezetőit kérdeztük, a záró beszélgetésen a határon túlra tekintünk.

Ide kapcsolódik:
„A bizalom a kérdés" - A őszi évadkezdés lehetőségeiről beszélt Máté Gábor, Nemcsák Károly és Béres Attila

Vendégünk lesz Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója, Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója és Körmöci Petronella, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának igazgatója, akiktől azt igyekszünk megtudni, hogyan érintette a határon túli magyar színházakat a koronavírus-járvány. Hogyan indul(t) újra a színházi élet Romániában, Szerbiában és Szlovákiában, és hogyat tervezik a következő évadot? Milyen központi szabályozások érvényesek náluk jelenleg? Figyelték/figyelik-e más országok tapasztalatait, és van-e országos egyeztetés a legjobb gyakorlatok megosztásáról?

Ilyen volt a június 4-i Jó kérdés különkiadása:

A beszélgetést, amely a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján és a Jó kérdés Facebook-oldalán június 18-án 17 órától tekinthető meg, Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezeti.


 

A Jó kérdés beszélgetéssorozat támogatója az NKA és az MMA.

Promóció

X
X