Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A határon túli magyar színházak helyzetével foglalkozik a Jó kérdés különkiadása

A határon túli magyar színházak helyzetével foglalkozik a Jó kérdés különkiadása

A Jó kérdés beszélgetéssorozat nyári online különkiadásának következő, szezonzáró alkalmával határon túli magyar színházak vezetői osztják meg tapasztalataikat arról, hogyan érintette őket a koronavírus-járvány okozta leállás, hogyan, milyen szabályok betartásával indul újra a munka, és milyen terveik vannak a következő évadra.

- hirdetés -

[add_single_eventon id=”87448″ ]

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata, a Jó kérdés harmadik évadában is olyan szakmai kérdésekkel foglalkozott, amelyek a színház iránt érdeklődő szélesebb közvélemény érdeklődésére is számot tartottak. A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetésével a sorozat az online térbe költözött, és három Korlátok közt című különkiadásban az aktuális korlátozásokat, a jelen és a jövő lehetőségeit járta körbe. Az első két alkalommal magyarországi kő- és szabadtári színházak vezetőit kérdeztük, a záró beszélgetésen a határon túlra tekintünk.

Ide kapcsolódik:
„A bizalom a kérdés" - A őszi évadkezdés lehetőségeiről beszélt Máté Gábor, Nemcsák Károly és Béres Attila

Vendégünk lesz Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója, Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója és Körmöci Petronella, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának igazgatója, akiktől azt igyekszünk megtudni, hogyan érintette a határon túli magyar színházakat a koronavírus-járvány. Hogyan indul(t) újra a színházi élet Romániában, Szerbiában és Szlovákiában, és hogyat tervezik a következő évadot? Milyen központi szabályozások érvényesek náluk jelenleg? Figyelték/figyelik-e más országok tapasztalatait, és van-e országos egyeztetés a legjobb gyakorlatok megosztásáról?

Ilyen volt a június 4-i Jó kérdés különkiadása:

A beszélgetést, amely a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján és a Jó kérdés Facebook-oldalán június 18-án 17 órától tekinthető meg, Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezeti.

 

A Jó kérdés beszélgetéssorozat támogatója az NKA és az MMA.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.