Papageno Radio
Promóció A világon először, online mutatják be a Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátékot...

A világon először, online mutatják be a Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátékot a Madáchban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A „Madách Színház élőben az Ön otthonában” címmel online előadás-sorozatot indított a Madách Színház. A különleges színházi közvetítések célja, hogy a világon elsőként ezen előadások nézői az online térben is valós színházi élményben részesülhessenek, megőrizve a szemük előtt megszülető élő színházi előadás egyszeri és megismételhetetlen mivoltát.

Ezt hivatott biztosítani az a tény is, hogy a sorozat minden előadása valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető.
Ez a rendhagyó színházi forma a rendkívüli helyzet jegyében született, az előadás helyszíne a művészek lakása, a próbák az online térben zajlottak.
Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet elérni, és jegyvásárlásra is ugyanott van lehetőség.

A sorozat első darabja Carol Rocamora Örökké fogd a kezem című művének színpadi változata, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével, Szirtes Tamás rendezésében. Az előadás bemutatójára június 4-én került sor, ezt követően még négy alkalommal látható.

A második online premier június 11-én Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka lesz.

csüt11jún20:0022:10Csak ma!Jövőre, veled, ugyanitt20:00 - 22:10 Madách SzínházMűfaj:színházTulajdonságok:élő,fizetős címkékbroadway,harangi mária,kovács lotti,romantikus komédia,szemenyei jános,vígjáték

Bernard Slade 1975-ben megírt, nagyszerű alkotását Tony-díjra jelölték, majd a filmadaptációért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. A darabot a Broadwayn több mint 1400 alkalommal játszották és a világ több országában is bemutatták – a Madách Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.

A legújabb változatban Kovács Lotti és Szemenyei János elevenítik meg a színdarab szereplőit. Az előadás rendezője Harangi Mária.

A történetben Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, minden évben egymással töltenek egyetlen napot, s ez a különleges  kaland értékes és mély emberi kapcsolattá érik a hosszú évek folyamán…

„George: Doris, te meg én becsapjuk a világot. Egyszer egy évben ellopakodunk egy kaliforniai szállodába és házasságot törünk. Nem mintha abba akarnám hagyni… De bűntudatom, az igenis van.

Doris: Csodálom, hogy még nem varrattál a nadrágodra egy piros H betűt: „Házasságtörő”. Rohangálsz a világban, és azt harsogod: „Én kérem, házasságot török, de nézzék, hogy mekkora bűntudatom van miatta! Eszerint mégiscsak rendes ember vagyok” És mindennek a tetejébe még olyan pofátlan is vagy, hogy azt képzeled: az egész világon csak te rendelkezel lelkiismerettel. Hát tudod mit? Ettől még cseppet sem vagy rendes ember. Sőt, megmondjam neked, mi vagy?” – A folytatás kiderül az előadásból.

Az élő közvetítések időpontjai: június 12., 13., 16., és 17., 20.00 óra.

Az előadások előtt, 19.20 órától Gálvölgyi János színművésszel beszélgethetnek a „Madách Színház” virtuális Társalgójában. Sokan emlékezhetnek a Kossuth- és Jászai-díjas színművész egyik felejthetetlen alakítására a Madách Színházban – a most bemutatásra kerülő darab folytatásában Hernádi Judittal váltak legendás párossá.

Promóció

Stream és színház

X
X