Papageno Radio
Promóció A Nemzeti Múzeumnál adnak ingyenes koncertet a Nemzeti Énekkar művészei

A Nemzeti Múzeumnál adnak ingyenes koncertet a Nemzeti Énekkar művészei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Térzene Program 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el, melynek célja, hogy számos helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A program keretében a Nemzeti Énekkar művészei július 13-án 17.00 órától adnak koncertet a Nemzeti Múzeum főlépcsőjén.

A minisztériumi kezdeményezés a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak. Fontos, hogy minél több érdeklődőt lehessen bevonni a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt.

Nemzeti Énekkar – fotó: Csatlós Norbert

Az ingyenesen látogatható programban a Nemzeti Énekkar lelkes énekművészei is részt vesznek július 13-án 17.00 és 18.00 óra között a Nemzeti Múzeum főlépcsőjén.

Bálint Ágnes szoprán énekművész az alábbi gondolatokkal invitálja az érdeklődőket:

 „A Nemzeti Énekkarban énekelni nem csak közös munkát jelent más emberekkel, hanem igaz, mély barátságokat, valódi szeretetet egymás iránt. Ez az érzés áthatja az előadásainkat. Az elmúlt hónapokban, amellett, hogy mindannyiunknak nagyon hiányzott az éneklés, legalább annyira hiányoztak a kollégák. Így hatalmas öröm számunkra, hogy, ha egyelőre kisebb létszámban is, de újra együtt lehetünk, és énekelhetünk. A július 13-i műsorunkat a világ különböző pontjairól, a zenetörténet utóbbi 500 évében született, számunkra kedves művek sorozataiból válogattuk össze. Vidám, nyári hangulatú, érzelmes, a szívet melengető darabokkal várjuk kedves közönségünket.” 


Műsor: 

  • Ismeretlen szerző a XIII. századból: Alle Psalite csörgődob kísérettel
  • Orlando di Lasso: Mon coeur se recommande a vous
  • Daniel Friderici: Van három jóbarátom
  • Anton Bruckner: Locus iste Siyahamba – tradícionális néger spirituálé
  • Jaakko Mantyjarvi: Double, Double Toil and Trouble
  • René Geldof és Kurt Bikkembergs: Lieve Magnolia liveleing
  • R. Genee és R. Herzl: Olasz saláta

Közreműködnek a Nemzeti Énekkar művészei: Fekete Andrea, Bálint Ágnes, Kiss Alíz Andrea, Estefán Tünde, Mukli Gyula, Viszló István, Pásztor Péter, Silló György

Promóció

X
X