Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Az augusztusi Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit

Az augusztusi Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 14-től 23-ig hívja a Tokaj-Hegyalja turisztikai értékeinek megismerésére és színvonalas kulturális programokra szomjazó látogatókat a Zempléni Fesztivál.

- hirdetés -

Ez a hagyományos, mégis mindig üdén friss rendezvénysorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére.

Aktív kikapcsolódás ez a szellemnek, a léleknek és a testnek.

Elvisz a zene és a képzőművészet világába. Igazi „à la carte” kultúra, ahol magunk választhatjuk meg, hogy egy Bach- vagy Beethoven-koncertet, Mácsai Pál és a cimbalomművész Lukács Miklós Örkény-egypercesekből táplálkozó színházi előadását, Marc Camoletti Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátékát, netán egy aznap esti jazz hangversenyt látogassunk-e meg.

Lukács Miklós – facebook.com/miklos.lukacs.12

Az augusztus 14-i nyitóhangversenyen, Sárospatakon először a 250 éve született Beethoven előtt tiszteleg a Budafoki Dohnányi Zenekar, a zongoraművész Balog József és a karmester: Hollerung Gábor. Az est második felében Dvořák VIII. szimfóniája csendül fel, a szünetben pedig szokásához híven a Grand Tokaj vendégeli meg a nézőket. A Zenekar augusztus 15-én Szerencsre viszi el a bécsi klasszikus muzsikát, az együttes tagjaiból álló kisebb formációk pedig a következő napokban több zempléni helyszínen is föllépnek. Visszatérő vendégként érkezik a Budapest Jazz Orchestra és Tóth Vera, Malek Andrea, a soproni Wespa vonósnégyes Kóczán Péter vezetésével, az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő, a Honvéd Férfikar, de elmondható ez az István, a király koncertváltozatát a Tokaj Fesztiválkatlanban augusztus 19-én társulatával színre vivő Feke Pálról és a 22-én érkező Rúzsa Magdolnáról is.

Hollerung Gábor – fotó: Monoki Attila

A Szörényi-Bródy rockopera ezen, professzionális látvánnyal és animáció-technikával gazdagított koncertszerű megszólaltatásában Dolhai Attila, Herczeg Flóra, Simon Boglárka, Szomor György és Serbán Attila is közreműködik.

A nyitóhangversenyen a Fesztivál újonnan vásárolt Yamaha zongorája is „bemutatkozik”, de nem csak zongorával, zongoraművésszel is többel találkozhatunk az idei Fesztiválon. Érkezik Várallyai Kinga, Csillagh Katalin és a friss Kossuth-díjas Várjon Dénes.

Várjon Dénes – fotó: Kondella Misi

Az Esti jazz koncerteknek a Borterasz ad helyet: többek között a Kollmann Gábor Quintet, a Rodek Balázs Trió, a Coquette Jazz Band és a Gadó Gábor Quartet is színpadra lép. Gyermekműsorral Bognár Szilvia, a Bonbon Matiné és Joós Tamás énekmondó érkezik.

Aug. 22-én, szombaton ismét lesz Megérthető zene: Händel Messiásának II. részét a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és neves szólisták közreműködésével mutatja be Hollerung Gábor.

A több települést és közel 40 helyszínt is bejáró Zempléni Fesztivál idei záróhangversenye egy nagyszabású Mozart Don Giovanni-előadás lesz kiváló művészekkel, Hábetler András rendezésében, Guido Mancusi vezényletével a sárospataki SRK Wáberer Sportcentrumban.

További részletek ezen a linken érhetők el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X