Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Orvosoknak, ápolóknak ad ingyenes koncertet a Concerto Budapest

Orvosoknak, ápolóknak ad ingyenes koncertet a Concerto Budapest

És nem csak nekik. A zenekar július 9-i koncertje ajándék az egészségügyisek, a rendőrök, a honvédek, a pedagógusok részére, csak regisztrálni kell. Beethoven zenéjével indul el az élet.

- hirdetés -

Beethoven-évforduló lenne idén, ünnepelni viszont még nem volt lehetőségünk. Illő tehát, hogy a Concerto Budapest július 9-én 20 órától két szimfóniát ad elő a bonni mestertől a Pesti Vármegyeháza udvarán, mégpedig az elsőt és a természet ihlette hatodikat.

- hirdetés -

De nem ezért különleges a hangverseny, hanem azért, mert Keller András zenekara szeretettel várja az egészségügyi dolgozókat, a rendőröket, a honvédeket, a pedagógusokat, a postásokat, a vasutasokat és egyéb közlekedési ágazatok dolgozóit, az élelmiszeriparban és a szociális segítségnyújtásban résztvevő dolgozókat, illetve azok családtagjait. A kultúrában dolgozók ugyanis kényszerszabadságukat töltötték az elmúlt hónapokban, de nem feledkeznek meg róla, hogy az ő feladatuk viszonylag egyszerű volt – „otthon maradni!” –, azokhoz képest, akik egészségüket kockáztatták azért, hogy az élet aztán visszaállhasson a rendes kerékvágásba.

„Az igazi hősök nem a moziban láthatók, hanem köztünk jártak és járnak”

– indokolta az ajándékkoncertet Keller András, a zenekar művészeti vezetője. S azontúl, hogy idén 250 éve született, miért éppen Beethoven kerül műsorra? Mert a legendás zeneszerző életének nagy részét magányban töltötte, s talán ezért hallatszik a zenéjében a szabadságnak az a fensége, amit most mi is érzünk, végre koncertre, társaságba járva. – „Beethoven csodálatos, reményt adó zenéje az új élet ígéretét nyújtja: szeretném, hogy mindennek együtt legyünk részesei” – fogalmazta meg a karmester.

A koncerten helyet biztosítanak a zenekar törzsközönsége számára is. A részvétel regisztrációhoz kötött, július 7. 15 óráig várják az emaileket a regisztracio@concertobudapest.hu címre az ajándékjegyet igénylők pontos számával. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, rossz idő esetén az Uránia Filmszínház szolgál esőhelyszínként (ebben az esetben a zenekar értesíti a közönséget, a kezdési idő pedig 20 óráról 20:30-ra módosul).

A Concerto Budapest eredetileg augusztusra tervezte a „hőskoncertek”-sorozat megkezdését, de a járványügyi szabályozások már most megengedik a hangversenyeket. A sorozat többi koncertje még szervezés alatt áll – ezekről a zenekar honlapján adnak tájékoztatást –, azt viszont már tudni lehet, hogy az egyik nagyszabású hőskoncert, amely szeptember végén lesz a Zeneakadémián, a zenetörténet másik nagy B betűjét, Bartók Bélát ünneplik három szólistával. A 23 éves Berecz Mihály a II. zongoraversenyt adja elő a zenekar, elhangzik a húrosokra, ütőkre és celestára írt Zene és A kékszakállú herceg vára Vörös Szilvia és Bretz Gábor énekével. Ez egyben az új évad kezdetét is jelenti, amelyre már kaphatók a zenekar bérletei.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X