Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Augusztusban idén is lesz Zempléni Fesztivál

Augusztusban idén is lesz Zempléni Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 14-től 23-ig várja látogatóit Tokaj-Hegyaljára színvonalas kulturális programjaival a Zempléni Fesztivál.

Ez a hagyományos, mégis mindig sok újdonsággal szolgáló rendezvénysorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére. Aktív kikapcsolódás ez a szellemnek, a léleknek és a testnek; elvisz a zene és a képzőművészet világába. Igazi „à la carte” kultúra, ahol magunk választhatjuk meg, hogy egy Bach- vagy Beethoven-koncertet, egy Örkény-egypercesekből összeállított előadást Mácsai Pállal, Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékát, Tompos Kátya és Takács Nikolas közös koncertjét, netán egy aznap esti jazz hangversenyt látogassunk-e meg.

Az augusztus 14-i nyitóhangversenyen, Sárospatakon először a 250 éve született Beethoven előtt tiszteleg a Budafoki Dohnányi Zenekar, a zongoraművész Balog József és a karmester, Hollerung Gábor.

- hirdetés -

Az est második felében Dvořák VIII. szimfóniája csendül fel, a szünetben pedig szokásához híven a Grand Tokaj vendégeli meg a nézőket. A BDZ augusztus 15-én Szerencsre viszi el a bécsi klasszikus muzsikát, ráadásul a zenekar tagjaiból álló kisebb formációk ezekben a napokban több zempléni helyszínen: Taktaharkányban, Monokon és Pálházán is föllépnek.

Visszatérő vendégként érkezik Tóth Vera, a BJO, a soproni Wespa vonósnégyes, az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő, a Honvéd Férfikar, de elmondható ez az István, a király koncertváltozatát a Tokaj Fesztiválkatlanban augusztus 19-én társulatával színre vivő Feke Pálról és a 22-én érkező Rúzsa Magdolnáról is.

A Szörényi-Bródy rockopera ezen, professzionális látvánnyal és animáció-technikával gazdagított koncertszerű megszólaltatásában Dolhai Attila, Herczeg Flóra, Simon Boglárka, Szomor György, Serbán Attila és Novák Péter is közreműködik.

A nyitóhangversenyen a Fesztivál újonnan vásárolt Yamaha zongorája is „bemutatkozik”, de nem csak zongorával, zongoraművésszel is többel találkozhatunk; a már említett Balog Józsefen kívül fellép Marczi Mariann, Várallyay Kinga, Csillagh Katalin és a friss Kossuth-díjas Várjon Dénes.

Az Esti jazz koncerteknek a sárospataki Borterasz ad helyet: többek között a Kollmann Gábor Quintet, a Rodek Balázs Trió, a Coquette Jazz Band és a Gadó Gábor Quartet is színpadra lép. Gyermekműsorral a Batyu Színház, a Bonbon Matiné karöltve a Tisza Rézfúvós Quintet-tel, Bognár Szilvia és zenekara, valamint Joós Tamás énekmondó érkezik.

Augusztus 22-én, szombaton ismét lesz Megérthető zene: Händel Messiásának II. részét a Budafoki Dohnányi Zenekar, kórus és neves szólisták közreműködésével teszi érthetőbbé Hollerung Gábor.

A több települést és körülbelül 40 helyszínt is bejáró Zempléni Fesztivál idei záróhangversenye egy nagyszabású Mozart: Don Giovanni előadás lesz kiváló művészekkel, Hábetler András rendezésében, Guido Mancusi vezényletével a sárospataki SRK Wáberer Sportcentrumban.

Részletek a fesztivál honlapján. Jöjjön el Ön is, ízlelje meg a fesztiválok aszúját!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X