Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Hatodik alkalommal rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben

Hatodik alkalommal rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nemzetközi zenei fesztivállal tiszteleg Veszprém városa és a Mendelssohn Kamarazenekar Auer Lipót (1845–1930) hegedűművész, a város világhírű szülöttének emléke előtt.

- hirdetés -

Immár hatodik alkalommal, augusztus 13–16. között rendezi meg a Mendelssohn Kamarazenekar az Auer Lipót nevével fémjelzett zenei fesztivált azzal a céllal, hogy Auer szülővárosába, a festői Veszprémbe elhozza azokat a művészeket, akik a nemzetközi zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel. 2015 óta olyan világhírű muzsikusok tisztelegtek már Auer emléke előtt Veszprémben, mint Gidon Kremer, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Mischa Maisky, a Borogyin Vonósnégyes, Yuri Bashmet, Kocsis Zoltán, Frankl Péter, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, a Keller Kvartett.

A világhírű művészek fellépése mellett – Auer örökségének megfelelően – a fiatalok  is helyet kapnak a meghívottak között, most két Fischer Annie ösztöndíjas fiatal művész, Hartmann Domonkos és Magyar Valentin mutatkozhat be.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy hallhatjuk majd Auer Lipót egykori hegedűjét is. Ezen a kivételes hangú, Antonio Stradivari által készített hegedűn Vadim Gluzman, a világhíres – Auer Lipót által alapított – orosz hegedűiskola jeles képviselője fog játszani a Mendelssohn Kamarazenekar élén. Szintén a Mendelssohn Kamarazenekarral lép fel a világhírű Kossuth-díjas szoprán, Miklósa Erika is, s hallhatjuk a Magyar Örökség díjas Szent Efrém Férfikar hangversenyét is. Itt lesz a Deutsche Grammophon sztárzenekara is, a Janoska Ensemble, és fellép az Auer Trió is.

A fesztivál művészeti igazgatója Kováts Péter, Bartók–Pásztory díjas hegedűművész.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X