Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kövesd élőben Baráth Emőke és a Pannon Filharmonikusok közös koncertjét!

Kövesd élőben Baráth Emőke és a Pannon Filharmonikusok közös koncertjét!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Pannon Filharmonikusok kiemelt koncertjei az internetes élő közvetítés segítségével már a világ bármely pontján láthatók, hallhatók. A szeptember 19-én, szombaton közvetítésre kerülő hangverseny szólistája a nemzetközi színtéren elismert fiatal szoprán, Baráth Emőke operaénekes lesz. Az est műsora így tehát a Kodály Központ hangversenytermében is, vagy akár otthon is elérhető.

A zenekar az élő online jelenlét „kényszerűségében” inkább a lehetőséget látja, így igyekeznek a legjobb módját megtalálni annak, hogyan lehet a zenekar által képviselt magas minőséget a kamerák és az internet segítségével maradéktalanul közvetíteni. A moziélményt ígérő stream felvétel és a professzionális hangtechnika szándékuk szerint lehetővé teszi, hogy otthonról, online merítkezzünk meg a Kodály Központ páratlan atmoszférájában és akusztikájában.

- hirdetés -

A Pannon Filharmonikusok évadnyitó hangversenye Balog Józsefnek, a világ nagy színpadain elismert Lajtha-, és Liszt-díjas zongoraművésznek a fellépésével méltó nyitánya volt az élő közvetítések sorának.  A zenekar művészeti vezetésének szándéka szerint a szeptember 19-i koncert Baráth Emőke operaénekes közreműködésével adott koncert olyan különleges zenei élményt kínál a közönségnek, amelya világ bármely pontjáról számot tarthat az érdeklődésre.

Az online közvetítés ide kattintva érhető el.

A Bécsi barátok című est ugyanis Baráth Emőke személye köré épül, aki a Junior Prima díj elnyerése után az elmúlt évtizedben sorra hódította meg Európa, az Egyesült Államok, illetve Japán hangversenytermeit, így esetében talán a „sztárvendég” titulus sem túlzás. A művésznő a brüsszeli Queen Elisabeth zenei verseny döntőse, a Verbier Fesztivál nagydíjasa, a Karlovy Varyban tartott Antonín Dvořák Nemzetközi Énekverseny III. helyezettje. Berlinben 2019. októberében vehette át a legjobb fiatal énekművész kategóriában a rangos Opus Klassik-díjat. Érdekességként említi a szakma, hogy első nemzetközi sikerét egy nadrágszerep hozta a Julius Caesar Sestójaként – holott a művésznő nem csak ragyogó szoprán, de gyönyörű nő is. Voglio cantar címmel készített különleges lemezt olyan zenei anyagból, amelynek szerzője részben az a Barbara Strozzi, aki korának nagyon kevés női zeneszerzői közé tartozik. Az album 2020. elején az International Opera Award versenylistájára (így a szakma figyelmének középpontjába) került, amelynek eredményhirdetése később várható. A világhírű kontratenor sztár, Philippe Jaroussky Cavalli-operarészleteit tartalmazó lemezén Baráth Emőke is közreműködik.

Ide kapcsolódik:
Baráth Emőke: „Egyetlen énektechnika létezik"

A hangverseny dirigense a korszak alapos ismerője, Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, aki szabad kezet adott az énekesnőnek a művek kiválasztásában, míg ő maga a koncerten elhangzó zenekari műveket állította össze gondosan.

Haydn- és Mozart-operákból csendülnek fel áriák, közismert és ritkán hallható kompozíciók, Mozart és Haydn remekművei – többek között a méltán kedvelt Üstdobpergés szimfónia – igazi zenei csemegéknek ígérkeznek, Vass András állandó karmester elhivatottsága a zenei kor és műfaj iránt garantálja a művek megfelelő megszólaltatását.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X