Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Megjelent Térey János Boldogh-ház, Kétmalom utca című memoárkötete – Játék

Megjelent Térey János Boldogh-ház, Kétmalom utca című memoárkötete – Játék

„Az a kérdés, hajlandó vagy-e lemenni az őseidért a kútba, vagy sem, és kibírod-e, amit felhozol.” (Térey János)

- hirdetés -

A halála előtti években ezen a kéziraton dolgozott, közölt is belőle néhány fejezetet Egy cívis vallomásai alcímmel, azt azonban senki nem sejtette, hogy terjedelmes részével el is készült. A Boldogh-ház, Kétmalom utca című memoárt befejezni már nem tudta, de a tervezett mű egész struktúráját kidolgozta.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Térey-könyvünnep lesz Debrecenben

Az emlékiratban az író debreceni gyermekkorának és ifjúságának majdnem két évtizedét beszéli el. A meghatározó családi kötelékekről, a család eredetének kutatásáról, a szülőváros kulturális és történeti hagyományairól mint a személyiségét, a nevelődését formáló együttes hatásokról számol be ez a lezáratlanságában is sokrétű epizódokban kidolgozott vallomásfüzér. Az emlékirat fent idézett mondata arról tanúskodik, hogy nem csupán a szemérmesség, az érzelmességtől erősen ódzkodó alkat, de a feltárandó-feltárulkozó múlt, a távoli ősök elképzelt-kutatott élete és az örökölt-átélt traumák is nehezítették a szerző számára ezt a soha el nem odázott munkát, amely a Térey-hagyaték végességében „egy cívis vallomásai”-ként elénk tárul.

Nyereményjáték

 

kérdésünkre helyesen válaszolók között kisorsolunk egy példányt Térey János legutolsó művéből, amelyben gyermekkorának és ifjúságának majdnem két évtizedét beszéli el. A memoár a Jelenkor kiadó gondozásában jelent meg.

 

A válaszokat a Facebook-poszt alatti kommentekben várjuk szeptember 18-ig.

 

Kérdés: Melyik városban töltötte gyermekkorát és ifjúságát Térey János?

 

a) Debrecen
b) Eger
c) Szeged

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.