Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs zenés estje a Thália Színház Télikertben

Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs zenés estje a Thália Színház Télikertben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú, kb. másfél órás előadása koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene.

Az est szervező ereje a közös mániák (Petőfi Sándor, Beatles, a magyar kabaré) felmutatása és a humor, amit legalább két ember biztosan érteni és szeretni fog. Ki mondta, hogy nem lehet magyar versekhez úgy hozzányúlni, hogy popzene legyen a végeredmény? Miért ne lehetne igazi rádiós sláger egy Petőfi-vers alapján? Ki mondta, hogy nem válthatja egymást magától értetődően komikum és tragikum? Közös dalok, tinédzserkori versek, popsláger boroscímkéből, megjelenés előtt tesztelendő slágerek, háború és béke, jelenetek, magyar szövegű Beatles, pszichedelikus Petőfi – és az est végén a Világslágerek Magyarul, melynek során végre ez a viharvert kis nép is saját nyelvén élheti át a legnagyobb slágereket. 

- hirdetés -

Szálinger Balázs, Szűcs Krisztián

A páros, bár vagy húsz éve ismeri egymást, a Rájátszás nevű sorozat keretében dolgozott először együtt. 2014 tavasza óta Szűcsinger néven saját kétfős formációjukkal is tesztelik a közönség idegeit. Első kiadványukkal, ami egyszerre könyv és lemez, 2018 őszén jelentkeztek a Rózsavölgyi Kiadónál. 2019 májusában, egy speciális, teljes zenekaros esten megtöltötték a Müpa 500 fős nézőterét is. Az elmúlt öt-hat évben mintegy ötven koncertet adtak vidéken és Budapesten, könyvtárakban és nyári fesztiválokon.

Szereplők:

Szűcs Krisztián
Szálinger Balázs

Helyszín:

Thália Sziínház Télikert, Nagymező u. 22–24.
Időpont: szeptember 25. 19.30

Jegyvásárlás: ITT.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X