Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Új állandó kiállítás nyílt a Gödöllői Kastélyban

Új állandó kiállítás nyílt a Gödöllői Kastélyban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A közelmúlt is történelem. Felkutatása, megőrzése és bemutatása egy izgalmas lehetőség a generációk együttműködésére, a személyes sorsokból rajzolódó helytörténet közös értékké formálására. Ezzel a céllal kezdtek bele 2018-ban abba az ifjúsági projektbe, ami több szempontból is rendhagyó volt.

Egyrészt: ekkor készítettek először időszaki kiállítást azokról az évtizedekről (1950–1990), amikor a kastélyban egymás mellett kapott helyet szovjet laktanya és idősek otthona. Másrészt: először vontak be egy csapat diákot a kiállításrendezés és hasznosítás minden munkafázisába, úgy, hogy az eredmény az ő korosztályuk számára is befogadható legyen.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Új magazinnal jelentkezik a Gödöllői Királyi Kastély

17 diákkal dolgoztak együtt, és a készülő kiállítás remek lehetőség volt arra, hogy az utolsó pillanatban megkeressék a szemtanúkat és rögzítsék az emlékeiket. Az időszaki kiállítást 2018. november 7-től 2019. június 2-ig láthatták az érdeklődők.

A tárlattal elnyerték az Év Kiállítása 2019 pályázat Különdíját, a projektért pedig 2019 szeptemberében Múzeumpedagógiai Különdíjat, 2020 májusában Európai Örökségdíj /Europa Nostra Díjat kaptak.

A 2018–2019-es ifjúsági projekt eredményeként összegyűlt tárgyakat és történeteket új helyen, új koncepció szerint mutatják most be, a témát kiegészítve a kastély rendszerváltás utáni felújításának állomásaival, eredményeivel. Az állandó kiállítást ez alkalommal is fiatalokkal együtt hozták létre a gödöllői szakemberek.

A kiállítás szeptember 6-tól ingyenesen látogatható. A nyitó napon családi élményprogramok sokasága teszi még színesebbé az eseményt: romtúrák, old timer autók, trabantozási lehetőség, koncert, filmvetítés várja látogatóit a Gödöllői Királyi Kastély.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X