Papageno Radio
Promóció Az Óbudai Társaskör őszi programkínálata

Az Óbudai Társaskör őszi programkínálata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A végéhez érkezik az Anima Musicae Kamarazenekar B. A. C. H. című koncertsorozata. A záróeseményen H hangnemben íródott zeneműveket adnak elő. Mint mindig, a műsorvezető Dinyés Soma csembalóművész.

Folytatódik Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozata, ezúttal Liszt Ferenc szerelmi életét ismerhetik meg és újra jegyet válthatnak Dés László önálló estjére is.

Ide kapcsolódik:
Dinyés Soma veszi át a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezetését

A Fehéren feketén zongorás sorozatban Radnóti Róza zongorajátékát hallhatják majd, aki különleges Liszt művekkel és egy ritkán játszott Janáček darabbal készül.

Ide kapcsolódik:
Radnóti Róza: „Többet kellene foglalkozni Janáček művészetével”

A Házimuzsika sorozatban bemutatkozik a Budapest ArTrio, azaz G. Horváth László hegedűművész, Rózsa Richárd gordonkaművész és Homor Zsuzsanna zongoraművész. A fellépőket a remekművek között Mácsai János zenetörténész invitálja beszélgetésre.

Fiatal zeneművészekkel lesz tele a Társaskör színpada november során:

A hónap eseménye a Cimbalomgála, ahol a BMC Nemzetközi Cimbalomverseny győzteseit, Gódor Erzsébetet, Szabó Dánielt és ifj. Ürmös Sándort hallhatják. Az est műsorvezetője Lukács Miklós cimbalomművész, aki a versenyt megálmodta és létrehozta. 

ifj. Ürmös Sándor

Nem sokkal később színes műsorral lépnek színpadra a Zeneakadémia legendás kamarazene-tanárának emlékére alapított Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen 2019-ben első és második helyezést elért fiatal művészek. 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói után ezúttal a Győri Széchenyi István Egyetem énekes növendékei adnak bemutatkozó koncertet. A diákokat Szabó Magdolna Mária művésztanár készíti fel a koncertre.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X