Papageno Radio
- hirdetés -
Live Élő közvetítés - Fiatal alkotók az SZFE aktuális helyzetéről

Élő közvetítés – Fiatal alkotók az SZFE aktuális helyzetéről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

November 5-én három fiatal színházi alkotóval, egy végzős rendezőhallgatóval, egy erasmusos vendéghallgatóval, valamint egy két éve Kaposváron végzett színművésszel beszélgetünk arról, hogyan élik meg az SZFE-vel, az SZFE-n zajló eseményeket. A Jó kérdés következő vendégei: Vilmos Noémi, Kelemen Roland és Nagy Márk. A 17 órakor kezdődő beszélgetést a Papageno élőben közvetíti.

Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása, ezért a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés sorozatában folyamatosan, a változó események tükrében, más-más, de mindig belső és külső nézőpontból vizsgáljuk a témát.

- hirdetés -

Októberben Bagossy László rendező, a SZFE Színházművészeti Intézetének lemondott vezetője, valamint Derényi András felsőoktatás-kutató és -fejlesztő volt a vendég.

Ide kapcsolódik:
„Az autonómia a felsőoktatás sarokköve?” – Nézőpontok az SZFE modellváltásáról

November 5-én a Katona József Színházban három fiatal alkotó véleményét, élményeit ismerhetik meg.

Kelemen Roland a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem teatrológia szakán végzett, ugyanitt a drámaíró mesterszak hallgatója, jelenleg az Színház- és Filmművészeti Egyetemen Erasmus-ösztöndíjjal vendéghallgató.

Nagy Márk színművész 2018-ban végzett a Kaposvári Egyetemen, Uray Péter osztályában. A Nemzeti Színház tagja volt 2020-ig, a 2020/2021-es évadtól a Radnóti Színház tagja.

Vilmos Noémi a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőhallgatója, az október 23-i demonstráció egyik szónoka.

Ide kapcsolódik:
„Demokráciát működtetni irgalmatlanul nehéz” – Vilmos Noémi rendező szakos hallgató beszéde

A beszélgetést Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezeti. Az NKA és az MMA által támogatott esemény 2020. november 5-én 17 órakor kezdődik, ezúttal is ingyenes, és a Papageno oldalán élőben követhető. A programot a járványügyi előírások betartásával szervezzük. A maszkviselés kötelező, a bejáratnál testhőmérséklet-mérést végzünk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X