Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Miranda Liu vezetésével folytatódik a Párbeszéd Háza koncertsorozata

Miranda Liu vezetésével folytatódik a Párbeszéd Háza koncertsorozata

November 3-án folytatódik a fiatal zenészek koncertsorozata a Párbeszéd Házában. A sorozaton belül három évvel ezelőtt indult útjának az Isten és a zene tematika, melynek aktuális előadásán többek között Bach, Mendelssohn és Liszt művei hangzanak el.

- hirdetés -

A hangversenyeken Miranda Liu hegedűművész és zenészbarátai tolmácsolják a barokktól a kortárs zenéig ívelő komolyzenei hagyomány népszerű és ritkábban hallható darabjait, melyek előtt Gombos László zenetörténész tart ráhangoló bevezetőket.

- hirdetés -

A sorozat alkalmain fiatal zongoristák, vonósok, fúvósok váltják egymást szóló- vagy kisebb kamaraprodukciókban a pódiumon, köztük az ország vezető együtteseiben játszó professzionális muzsikusok, felkészült zeneakadémisták, sőt olykor egy-egy kiemelkedően tehetséges gyermek is.

  • Az est szakmai tanácsadója: Miranda Liu hegedűművész
  • Műsorvezető: Gombos László zenetörténész
  • Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ

Az Amerikában élő kínai családba született Miranda Liut tanulmányai hozták Európába, előbb Ausztriába, majd Magyarországra, és immár kiválóan beszéli a magyar nyelvet. A Zeneakadémia elvégzése után a Concerto Budapestnél helyezkedett el, és az ország legfiatalabb koncertmestereként vált ismertté. Az ő művészeti vezetésével indult el a fiatal művészek sorozata, amely idén szeptemberben már az ötödik évadát kezdte meg.

Ide kapcsolódik:
Miranda Liu: „A zenében nem létezik korkülönbség”

Gombos László zenetörténész az MTA Zenetudományi Intézet tudományos munkatársa. 2018-ban kapcsolódott be a Párbeszéd Háza zenei sorozatába, feladata, hogy a művek előtt ráhangolja a közönséget az elkövetkező darabra az Isten és a zene cím kontextusában.

A sorozat következő alkalma november 24-én kerül megrendezésre.

A Párbeszéd Háza a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központja. A Ház a teremtő párbeszédet szolgálja a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén. Programjai között szerepelnek konferenciák, könyvbemutatók, előadások, műhelyfoglalkozások, kiállítások, koncertek, filmklubok, rendszeres vendégei neves közéleti és egyházi személyek, fiatal és már befutott művészek, valamint a világ minden tájáról Magyarországra látogatók, főleg jezsuiták, akik egy-egy téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyei.

A hithez szoros kapcsolódó programok esetében a Ház célja a katolikus tanítás világos és egyértelmű közvetítése. A Ház nyitott az ökumenikus és a vallásközi, valamint a nem hívőkkel folytatott párbeszédre. Törekszik arra, hogy minél több “szemüveg” legyen jelen egy-egy társadalmi vagy kulturális kérdés megvitatásánál.

Az aktuális előadás részletei ide kattintva érhetőek el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.