Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Összművészeti kísérőprogramok a Határtalan Design kiállításon

Összművészeti kísérőprogramok a Határtalan Design kiállításon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kiscelli Múzeumban látogatható a régió egyik legjelentősebb, tizenöt éves múltra visszatekintő, független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata, a Határtalan Design. A kiállításon 14 ország több mint 140 dizájnere, ékszertervezője és képzőművésze képviselteti magát. A cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák alkotók munkáit tárlatvezetéseken ismerhetik meg, amelyekhez kortárs zenei programok is kapcsolódnak.

A Határtalan Design kiállítás alapító kurátorai Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész kiemelten fontosnak tartják a különböző művészeti ágak alkotói közötti kommunikációt. Ezt erősítik a zenei programokkal felvezetett kurátori tárlatvezetések is Az összművészeti élményt kínáló alkalmak során a résztvevők személyesen megtapasztalhatják a kortárs művészeti ágak termékeny egymásra hatását.

  • Kurátori tárlatvezetés + Előhang Szűcs Péter klarinétművésszel
    • Október 24. (szombat) 16:00 – 18:00 
- hirdetés -

Negyedórás zenei program, majd  tárlatvezetés Szigeti Szilviával és Radnóti Tamással a kiállítás alapító kurátoraival

Közreműködik: Szűcs Péter klarinétművész

Műsor:

Vajda Gergely: Fényárnyék-remegés

Eötvös Péter: Joyce (részletek)

Kurtág György: …Hozzá már hűtlenek lettek a szavak…

REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA 

Szűcs Péter klarinétművész

 

Művészi pályájának alakulására nagy hatással voltak azok a nemzetközi fesztiválok, amelyek során olyan neves művészekkel dolgozott együtt, mint Sir Simon Rattle, Pierre Boulez, Alain Gilbert, Vladimir Ashkenazy, Barbara Hannigan és a többszörös Grammy-díjas Maria Schneider. A klasszikus és romantikus művek mellett jelentős hangsúlyt fektet a kortárs zene interpretálására.

 

Művészi hitvallásának része a zene legérzékenyebb és legmélyebb dimenzióinak megismerése és a publikum előtti feltárása. Kreativitását és alkotó szellemét több – más művészekkel együtt megvalósított – produkcióban is megmutatta. Két alkalommal nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat. A világ számos nagyvárosában fellépett már egyik állandó kamarapartnerével, Kiss Péter zongoraművésszel.  Rendszeres közreműködője az UMZE kamaraegyüttes, a Quasars Ensemble (Szlovákia), Schallfeld Ensemble (Ausztria) és több hazai zenekar koncertjeinek. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelölt hallgatója.

  • Kurátori tárlatvezetés + Előhang a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütőhangszeres hallgatóival
    • November 7. (szombat) 16:00 – 18:00 

Negyedórás zenei program, majd  tárlatvezetés Szigeti Szilviával és Radnóti Tamással a kiállítás alapító kurátoraival

Láposi Dániel és Hencz Kornél

Közreműködik: Hencz Kornél, Láposi Dániel, Matei Dániel és Siptár Bence a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütőhangszeres hallgatói

Műsor:

Iannis Xenakis: Rebonds A

“Magogodo” afrikai tradicionális xilofonzene

Jason Treuting: Extremes

REGISZTRÁCIÓ IDA KATTINTVA 

A kvartett nem egy állandó formáció, rendszeresen játszanak együtt más muzsikusokkal is. A négy ütős közül Hencz Kornél és Siptár Bence a Láposi Dániel által alapított „Ensemble Z” tagjai. A kamaraegyüttes a műfajok széles skáláján mozogva friss hangon és széles körben szólítja meg a közönséget korunk zenéjével. A jelenlegi formáció Matei Dániellel egészül ki, aki immár hét éve az Egyesült Államokban tanul, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vendéghallgatója. A New York-i Bard College-on éveken át tanult Jason Treuting-nál.

A programokon a részvétel regisztrációhoz kötött, a járványügyi helyzet miatt maximális létszám 25 fő. Belépés érvényes múzeumi jeggyel. A kiállítás nyitva: 2020.10.10 – 11.15. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 – 18.00

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X