Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Élő közvetítés - Mácsai Pál és Tucsni András beszélget színházról, járványról, SZFE-ről

Élő közvetítés – Mácsai Pál és Tucsni András beszélget színházról, járványról, SZFE-ről

A Magyar Színházi Társaság „színházvezetési szabadegyeteme”, a Csináljunk színházat! november 9-i beszélgetésén két színházalapító, Mácsai Pál és Tucsni András lesz Csizmadia Tibor vendége. A történeti visszatekintés mellett a szokás szerint aktuális kérdésekkel is foglalkozunk.

Mácsai Pál 2000-ben kapta meg a feladatot, hogy művészeti vezetőként készítse elő a Madách Kamara önállósodását. Az Örkény Színház 2004. szeptember 21-én nyílt meg önálló társulattal rendelkező repertoárszínházként, azóta az intézmény igazgatója. Tucsni András dramaturg a Kecskeméti Katona József Színházban kezdte pályáját, majd Ruszt József hívására, 1982-ben került az alakuló zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz, 1984/1985-ös szezontól pedig az intézmény ügyvezető igazgatója volt.

- hirdetés -

A beszélgetésen felidézzük az 1980-as és a 2000-es évek kultúrpolitikai viszonyait, szóba kerülnek a társulatalapítás, a repertoárszervezés, a finanszírozás kérdései, de az aktuális eseményekre, az SZFE ügyére és a járványhelyzet következményeire is reflektálnak a vendégek.

Az NKA támogatásával megvalósuló ingyenes program időpontja 2020. november 9. 17 óra, helyszíne a FUGA – Budapesti Építészeti Központ. Az eseményt online ezúttal is a Papageno oldalán lehet követni, a teljes felvételt a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján elérhetővé tesszük. 

 

Az eseményt a járványügyi előírások betartásával szervezzük. A nézőteret távolságtartással alakítjuk ki, a maszkviselés kötelező, a bejáratnál testhőmérséklet-mérést végzünk. 

- hirdetés -
- hirdetés -

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.