Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Orgonás premier az Óbudai Danubia Zenekarral

Közvetítés – Orgonás premier az Óbudai Danubia Zenekarral

A Filharmónia Magyarország megnyitja virtuális koncerttermének kapuját. Az első közvetítés alkalmával, november 15-én 19 órakor egy magyarországi premiert hallhat a közönség.

- hirdetés -

A járvány második hulláma miatt a koncerttermek ajtajai bezáródnak egy időre, de a Filharmónia Magyarország ezekben a rendkívüli napokban is közel szeretné hozni a zenét, ezért virtuális koncertélményt biztosít közönsége számára.

- hirdetés -

Az első online koncertre november 15-én 19 órakor kerül sor, Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözik be az otthonokba.

A műsoron Beethoven V. szimfóniája és Vierne IV. orgonaszimfóniája mellett elhangzik Peeters II. (d-moll) orgonaversenye, amely világszerte csak nagyon ritka alkalmakkor kerül koncertszínpadra. Flor Peeters versenyművét Antwerpenben írta 1944-ben, amikor a brit csapatok felszabadították a várost. Ez a darab nemcsak az egyik legismertebb orgonaműve, hanem az egyik leginkább nyitott és örömteli kompozíciója is. A művet Tóka Ágoston előadásában most először hallhatjuk Magyarországon.

Tóka Ágoston 2012-ben Köztársasági Ösztöndíjat, 2013-ban Junior Prima Díjat, 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben Fischer Annie Ösztöndíjat kapott. Rangos nemzetközi orgonaversenyek díjazottja.

Egyházzenészként az Újpesti Baptista Gyülekezet és a Baptista Központi Énekkar orgonistája, mindkét tisztségben a neves orgonaművész, Beharka Pál utódja. Rendszeres közreműködő neves együttesek koncertjein.

Az orgonaművész partnereként az Óbudai Danubia Zenekart hallhatja a közönség november 15-én. Az együttes számos alkalommal öregbítette hazánk és Óbuda hírnevét a nagyvilágban. 2001-ben elnyerte és három évig viselhette a megtisztelő Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet. Az Óbudai Danubia Zenekar Hálakoncertet adhatott a Vatikánban Őszentsége II. János Pál Pápa előtt. A koncerten vezényel a Liszt Ferenc-díjas karmester Hámori Máté.

A közvetítést ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X