Papageno Radio
Film Három nemzet karácsonya címmel készült koncertfilm

Három nemzet karácsonya címmel készült koncertfilm

Karácsonyi dalok Európáért címmel mutatnak be karácsonyi koncertfilmet Angelika Korszynska-Górny lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezéből. A filmben a magyar, a lengyel és a ruszin nép vallásos karácsonyi énekei hangoznak el, mai feldolgozásban. Közreműködnek: Petrás Mária erdélyi-csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella és Trill Zsolt színművészek.

A koncert Angelika Korszynska-Górny kárpátaljai magyar-ukrán származású, Lengyelországban élő lengyel zeneszerző Három nemzet karácsonya című lemezének bővített feldolgozása. A filmben a három ország – Magyarország, Lengyelország és Ukrajna – vallásos karácsonyi népi énekei hangoznak el mai feldolgozásban. A dalokat Angelika Korszynska-Górny tizenkét fős lengyel zenekara kíséri. Az ünnepi filmet a karácsonyi időszakban, december 27-én vasárnap (13.40-kor) mutatják be az M5 csatornán, valamint a Képmás Magazin felületein. A karácsonyi koncertfilm helyszíne az egri Páduai Szent Antal-templom.

A magyarországi bemutatón vendégként Petrás Mária erdélyi-csángó népdalénekes, valamint Varga Gabriella színművész is énekel. A dalok között Szent II. János Pál pápa, valamint Esterházy János gondolatai hangoznak el Európáért és Közép-Európáért, Varga Gabriella és Trill Zsolt tolmácsolásában. A karácsonyi koncertfilm rendezője a Jászai Mari-díjas rendező, producer: Csányi János.

A koncertfilm a Pawel Felczak Alapítvány támogatásával, az egri Páduai Szent Antal-templom, a Képmás Magazin és az Age Film Production együttműködésében, az MTVA M5 közreműködésével valósul meg.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!