Papageno Radio
Promóció Újra zene szólt az épülő Magyar Zene Házában

Újra zene szólt az épülő Magyar Zene Házában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Zene Háza már az elkészülte előtt szeretné megmutatni azt a műfaji sokszínűséget, ami meghatározó lesz például a majdani programkínálatában is. A Mindenekelőtt-sorozat ősszel készített folytatásában ismét a legkülönfélébb előadók vállaltak szerepet.

Többször olvashatták már, hogy a Magyar Zene Háza több funkciót is magában foglaló intézmény lesz, egyfajta zenei beavató helyként a gazdag magyar zenei hagyományt szeretné közelebb vinni minden hazai és külföldi látogatóhoz, a 21. századi technikán alapuló interaktív állandó és időszaki kiállításaival, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő rendezvényekkel, szabadtéri koncertekkel.

Azonban még jóval azelőtt, hogy elkészülne, a Magyar Zene Háza szeretné megmutatni azt a műfaji sokszínűséget, azokat a zenei lehetőségeket, amelyeknek létrehozásában fontos szerepet kíván betölteni. A félig kész épület izgalmas helyszínt kínált ahhoz, hogy a házba invitáljanak zenészeket, és ezeket a különleges alkalmakat hanggal és látvánnyal is rögzítsék. Az így készült, Mindenekelőtt című videósorozat nagyrészt azt a koncepciót és értékeket hivatott bemutatni, amit az intézmény a 2021-es megnyitása után képviselni fog, ezért a legkülönfélébb stílusokban játszó előadóművészek vehették birtokba egy-egy napra a leendő helyszíneket, zenét csempészve ezáltal a már most élő-lélegző, de folyamatosan változó akusztikájú és hangulatú házba.


Ide kapcsolódik:
Megkezdte működését az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

Mivel a Magyar Zene Háza kezdettől a műfaji sokszínűséget hirdeti, az immár második szériánál tartó koncert-videósorozatban látható-hallható művészek névsora is ezt tükrözi: a folytatásban a Kelemen Barnabás-Kokas Katalin hegedűművész házaspár, Szász Veronika (VENI) és Bata István, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Németh Juci és G. Szabó Hunor, a Jazzbois, valamint Sena is zenélt az épülő házban.

 Az alábbi videón Szász Veronika és Bata István hallható:

A művészek elmondták, hogy érdekes volt számukra egy ilyen egyedi, még épülő helyszínen játszani, és várják, hogy a kész épületben, a Magyar Zene Háza koncerttermében vagy a szabadtéri színpadán is felléphessenek, különösen azért, mert az épület természetközelisége, illetve zenepedagógiai fókusza inspirálóan hat rájuk.

A Mindenekelőtt-sorozat korábbi és újabb videói megtekinthetők a Magyar Zene Háza csatornáin: a Youtube-on, a Facebookon és az Instagramon!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X