Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Továbbra is a színházigazgatói pályázatokról szól a Csináljunk színházat!

Továbbra is a színházigazgatói pályázatokról szól a Csináljunk színházat!

A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! sorozatának januári 11-i beszélgetésén ismét a színházigazgatói pályázatokról esik szó. Csizmadia Tibor vendégei ezúttal Bodor Johanna és Harsányi Sulyom László lesznek.

- hirdetés -

A „színházvezetési szabadegyetem” első hat beszélgetésén a 70-es évektől indulva, esettanulmánynak beillő budapesti és vidéki példákkal, a kultúra politikai aspektusait sem kikerülve került történeti kontextusba az igazgatás. Ezeken az alkalmakon mindig tapasztalattal rendelkező, egykori vagy jelenlegi vezetők voltak Csizmadia Tibor vendégei. A színházigazgatói pályázatok kapcsán, 2020 decemberében azonban két olyan meghívott osztotta meg tapasztalatait, akik az elmúlt hónapokban pályáztak, de nem kerül(het)tek ilyen pozícióba.

- hirdetés -

A januári vendégek, Bodor Johanna és Harsányi Sulyom László, sikertelenül pályáztak csapatukkal a Pécsi Nemzeti Színházra, illetve a szombathelyi Weöres Sándor Színházra. Milyen ambícióval vágtak bele a pályázatírásnak? Számítottak-e arra, hogy a szakmaiság helyett politikai játszmákban döntenek a kinevezésekről, az országos politika pedig felülírja a helyi politikai akaratot? Mit gondolnak erről a helyzetről? Hogyan érintették őket a történtek? Erről beszélget velük Csizmadia Tibor 2021. január 11. 17 órától.

Ide kapcsolódik:
Csináljunk színházat! 7. – Igazgatói pályázatok

Az esemény, amely a Papageno Facebook-oldalán élőben követhető, a járványügyi előírások betartásával, közönség nélkül kerül megrendezésre. A felvétel ezt követően teljes terjedelmében a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is elérhető és visszanézhető lesz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.