Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Ünnepi műsor a magyar kultúra napján a Vörösmarty Színházból

Ünnepi műsor a magyar kultúra napján a Vörösmarty Színházból

Összművészeti gálaműsorral ünnepli Székesfehérvár a magyar kultúra napját január 22-én. A kultúra helyi képviselői a Vörösmarty Színházba viszik magukkal a nézőket, hogy a komolyzene, a balett, a néptánc és a színművészet egy-egy szeletéből adjanak ízelítőt. A járványhelyzet miatt a rendezvényt online, a Fehérvár Televízió és a város honlapjának élő közvetítésén keresztül követheti a közönség. A Belvárosban az itt élt, tanított művészek installációkon köszöntik a járókelőket: szabadtéri kiállítás nyílik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

Január 22. a magyar kultúra napja – a Himnusz megírásához kötődő ünnepet idén összművészeti gálaműsorral köszönti a város. A járványhelyzet miatt a nagyszabású műsort pénteken este 19.30 órától élőben közvetíti a Fehérvár Televízió, illetve online is követhető lesz, Székesfehérvár honlapján keresztül.

- hirdetés -

A nagyszabású műsor a Vörösmarty Színházból várja a közönséget: közreműködik a Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes és a Vörösmarty Színház színművészei. A teátrum színészei Juhász Illés, Sághy Tamás, Gáspár Sándor és Ballér Bianka Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájából mutatnak be részletet. Az ünnepi est fellépői a hagyományos színpadi előadás mellett a színház más, izgalmas helyszíneire is magukkal viszik a nézőket. Az est házigazdája és rendezője Dr. Szikora János igazgató lesz, a műsort Váradi Eszter Sára színművész vezeti, ünnepi köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Az ünnep tiszteletére szabadtéri kiállítással készül a magyar kultúra napjára a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Belvárosban – a Fő utcán és a Városház téren – kihelyezett installációkon január 21-től egy héten át a tárlat olyan művészeket mutat be Vörösmarty Mihálytól kezdve Ybl Miklóson át Pilinszky Jánosig, akik Székesfehérváron születtek, a városban diákoskodtak, tanítottak vagy itt folytatták alkotótevékenységüket. A kiállítás az intézmény közösségi oldalán is látható lesz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X