Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Hogyan tovább? – Az SZFE helyzetéről szól a februári Jó kérdés

Hogyan tovább? – Az SZFE helyzetéről szól a februári Jó kérdés

A Színház- és Filmművészeti Egyetem aktuális helyzete lesz a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának február 9-i témája. Vendégeink: Csató Kata és Upor László, az intézmény oktatói, valamint Antal Bálint hallgató.

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság szeptember óta napirenden tartja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásának ügyét. Külső és belső nézőpontból vizsgáltuk az eseményeket: a SZFE oktatói és hallgatói mellett felsőoktatás-kutatóval és a határon túli magyar színházi felsőoktatásban oktatókkal is beszélgettünk arról, hogyan látják és élik meg az átalakítást. Eddigi beszélgetéseinkre rányomta a bélyegét a bizonytalanság, hiszen nem lehetett látni a folyamat kimenetelét. Azóta kiderült, hogy új épületbe költözik az intézmény, az Ódry Színpad felirat lekerült a Vas utca 2/c-ről, az érvényteleníteni kívánt félév mégis érvényes, az új tanárok, köztük a következő osztályvezetők névsorát is nyilvánosságra hozták, az átalakítás ellen küzdők pedig létrehozták a Freeszfe Egyesületet.

- hirdetés -

A Jó kérdés február 9-i alkalmának vendégeivel, Csató Katával és Upor Lászlóval, az egyetem oktatóival, valamint Antal Bálint ötödéves színházrendező szakos hallgatóval a hogyan tovább-ról beszélget Seres Gerda újságíró. A beszélgetés 17 órakor kezdődik, a Papageno Facebook-oldalán élőben követhető, a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján visszanézhető.

Az NKA és az MMA támogatásával létrejövő beszélgetéssorozatot a járványügyi előírásokat figyelembe véve, közönség jelenléte nélkül szervezzük.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.