Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Milyen lehetőségei vannak ma egy fiatal színházrendezőnek?

Milyen lehetőségei vannak ma egy fiatal színházrendezőnek?

Erről beszélget Csizmadia Tibor a Csináljunk színházat! beszélgetéssorozat következő alkalmával március 29-én. A vendégek Kovács D. Dániel, Szokol Judit és Tárnoki Márk lesznek.

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának második évadában a színészek szempontjából jártuk körül a pályakezdés témáját. A videó az eseményről itt tekinthető meg, a beszélgetés résztvevői Törőcsik Franciska, Olasz Renátó és Novák Eszter voltak.

- hirdetés -

A Csináljunk színházat! következő, március 29-i beszélgetésén fiatal rendezők, Kovács D. Dániel, Szokol Judit és Tárnoki Márk lesznek a vendégeink, akiket elvárásaikról és várakozásaikról, lehetőségeikről és félelmeikről kérdez Csizmadia Tibor.

Mekkora hatással van egy osztályfőnök a pályakezdésre? Milyen hatása van egy első rendezésnek, és meddig tart ki az első feltűnés érdekessége? Figyelnek-e a színházigazgatók a pályakezdő rendezőkre? Működik-e ezen a területen az önmenedzsment? Lehet-e tudatosan karriert építeni? Milyen perspektívát nyújt ma a rendezői pálya? Mit kínálnak a kőszínházak és a független szcéna társulatai, produkciós házai?

Kovács D. Dániel 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán. 2013 és 2015 között a Szputnyik Hajózási Társaság, 2015 és 2017 között a Vígszínház rendezője. A 2019-ben indult Narratíva Produkció alapító tagja. Néhány nappal ezelőttig a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára volt. 2015-ben a legjobb független színházi előadás rendezőjeként, 2016-ban a legtehetségesebb pályakezdőként kapta meg a Színikritikusok díját. 2015-ben Junior Prima díjas lett.

Szokol Judit 2019-ben végzett az SZFE-n zenés színházi rendezőként, osztályfőnöke Ascher Tamás volt. Szabadúszóként dolgozik. Rendezett a Szentendrei Teátrumban, a Soltis Lajos Színházban és a Magyar Állami Operaházban.

2019-ben végzett az SZFE-n zenés színházi rendezőként, osztályfőnöke Ascher Tamás volt. Az FAQ Színház művészeti vezetője, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ rendezője. Kőszínházakban és független társulatokkal készít előadásokat. Dolgozik színész-drámatanárként, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára.

A beszélgetés március 29-én 19 órától követhető élőben a beszélgetéssorozat Facebook-oldalán. A felvétel ugyanitt, illetve a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is visszanézhető.

A Csináljunk színházat! beszélgetéssorozat támogatója az NKA.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.