Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Patrick Doyle lesz a Klasszik Rádión futó Cinemusic vendége

Patrick Doyle lesz a Klasszik Rádión futó Cinemusic vendége

Március 28-án 17 órától a skót származású, két Oscar-díjra jelölt Patrick Doyle lesz a Klasszik Rádió Cinemusic című magazinműsorának vendége.

- hirdetés -

Nagy-Britannia egyik legismertebb zeneszerzője a Cinemusic mikrofonja előtt mesél eddigi munkáiról, életéről, legújabb feladatairól és budapesti élményeiről.

- hirdetés -

Ő írta többek között a Hamlet, a Sok hűhó semmiért, az Értelem és érzelem, a Harry Potter és a Tűz serlege, a Majmok bolygója Lázadás, a Thor és a Gyilkosság az Orient Expresszen című filmek aláfestéseit is.

Az 1953-ban született művész a zenei és színészi képzést a Skót Királyi Zene és Dráma Akadémián szerezte 1975-ben. Néhány évvel később zeneszerzőként és zenei vezetőként csatlakozott a Reneszánsz Színésztársulathoz, amelynek vezetője Kenneth Branagh volt. Nagyjából innen datálódik barátsága is a színész-rendezővel, akivel azóta számos filmen – köztük több Shakespeare-adaptáción és a Thor-című Marvel-képregényadaptáción – dolgoztak együtt. Az 1989-es V. Henrik-hez írt aláfestése nagy siker lett, a filmben szereplő „Non Norbis Domine” című dal Ivor Novello-díjat is kapott. Sok egyéb díj mellett Patrick Doyle-t kétszer jelölték Oscar-díjra is, a Hamlet és az Értelem és érzelem című filmek kíséretéért.

Ide kapcsolódik:
A Fonótól a 90 éves Novák Ferencig - Ízelítő a Papageno Klasszik műsorából

Kenneth Branagh mellett számos legendás rendezővel dolgozott együtt, köztük Brian De Palmával, Robert Altmannal, Ang Lee-vel, Alfonsó Cuarónnal vagy Mike Newell-lel.

Patrick Doyle is azok közé a tehetséges filmzeneszerzők közé tartozik, aki sokféle filmes műfajban képesek maradandót alkotni.

Patrick Doyle lesz tehát a Klasszik Rádió Cinemusic című exkluzív műsorának vendége 2021. március 28-án vasárnap 17 és 19 óra között. Mert a Cinemusic minden képhez hangot ad!

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.