Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Online kiállítással ünnepel a 10 éves Pro Progressione

Online kiállítással ünnepel a 10 éves Pro Progressione

Tizedik születésnapját ünnepli a Pro Progressione (PP). Ezt pedig nem csak egy januárban elindult bloggal, de egy (a jelenlegi helyzetnek megfelelően virtuális) kiállítással, és ehhez kapcsolódóan négy (magyar nyelvű) beszélgetéssel ünnepli a művészeti szervezet.

- hirdetés -

A kiállítás egy olyan platformon (Miro) valósul meg, amelyet napi szinten használnak a PP tagjai, de egészen más célra. A Miro alapvető funkciója ugyanis az, hogy vizuális hátteret biztosítson a különböző projektek és folyamatok érthető bemutatására. A mindennapi használat magában hordozta az ötletet: miért ne lehetne a platformot más, kreatívabb és összetettebb célokra is használni, és a Pro Progressione eddigi teljes „életét” bemutatni? A tárlat időrendi sorrendben járja végig a kiemelt projekteket, amelyeket a szervezet eddig megvalósított: az egyes termekben a projekteket illusztráló fotók és különleges projekttárgyak mutatják be az elmúlt évtized történéseit. A kiállítást egy átfogó katalógus is megörökíti.

- hirdetés -

A rendhagyó kiállításhoz 4 beszélgetés is kapcsolódik, a Pro Progressione munkássága ugyanis négy fő pillérre épül.  A PP Social, a PP Cult, a PP Arts és a PP Sound nevet viselő pillérek fókuszában a társadalmilag elkötelezett művészetek, a kulturális és természeti örökség interpretációja, az egyedi produkciók létrehozása és a zenei hagyományok őrzése és továbbadása áll – a beszélgetések (amelyek résztvevői olyan vendégek lesznek, akik szorosan kapcsolódnak az egyes pillérek projektjeihez) alapvetően a pillérek által felvetett témákat járják körül, de szóba kerülnek más olyan kérdések is, amelyek a diszkussziók résztvevőit munkájuk során aktívan foglalkoztatják.

A jeles évforduló alkalmából megújult a Pro Progressione honlapja is: a korábbihoz képest jóval dinamikusabb honlap szándékai szerint folyamatos bepillantást enged majd a szervezet mindennapi munkájába, így ha a kiállítás és a beszélgetések felkeltik a látogatók érdeklődését, érdemes felkeresni az új weboldalt, és elmélyülni a PP rendkívül sokrétű és izgalmas munkájának részleteiben.

A Pro Progressione egy magyar művészeti szervezet, amely hazai és nemzetközi kulturális együttműködések révén köti össze a különböző művészeti ágakat és képviselőiket. Ezen kapcsolatokból született számtalan kreatív ötlet mentén amatőr és profi művészek, a kulturális szféra szereplői és más – nem művészeti – területek szakértői találkoznak és kezdenek el együtt gondolkozni, hogy a sokszínű projektek keretein belül új és formabontó válaszokat adjanak korunk kérdéseire.

A kiállítás

A kiállítás ide kattintva érhető el (április 22-én 18 órától).

A kiállítás beszélgetései:

  • Április 22. 18:00 Arts…. and more

Beszélgetőpartnerek: Makra Viktória (Banquet for Bees), Bognár Anita (Y csoport), Tömör Miklós (VALYO). A beszélgetés moderátora Pallag Sára, a PP Arts projektmenedzsere.

  • Április 23. 18:00 Social… and more

Beszélgetőpartnerek: A beszélgetés résztvevői:Simon Balázs (Utcaszak), Móga Piroska (Y Csoport), Csaba Viktória (Indahouse). A beszélgetés moderátora Hajdú Fanny drámapedagógus, többek között az Academy projekt művészeti vezetője.

  • Április 27. 18:00 Cult… and more

Beszélgetőpartnerek: Vicze Magdolna (Magyar Nemzeti Múzeum), Bayer Árpád (Open History), Bőczén Árpád (KÖME), Czakó Máté (Ziggurat projekt). A beszélgetés moderátora Paukovics Gergő, a PP Cult pillér projektmenedzsere.

  • Április 29. 18:00 Sound… and more

Beszélgetőpartnerek: Weyer Balázs (Hangvető), Gryllus Samu (Átlátszó Hang). A beszélgetés moderátora Salgó Viktória, a PP Sound projektmenedzsere.

A beszélgetésekbe a Zoomon keresztül ide kattintva lehet bekapcsolódni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.