Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció  „A látható zene” – folytatódik a Tánc–Hang–Fantázia sorozat

 „A látható zene” – folytatódik a Tánc–Hang–Fantázia sorozat

Folytatódik a zongoraművész testvérpár, Turós Enikő és Turós Eszter négykezes koncertsorozata. A Tánc-Hang-Fantázia idei első állomása a „A látható zene” címet viseli.

- hirdetés -

Miért ez a különleges cím? „A koncert megálmodásakor a zene és a vizuális világ összekapcsolását, eggyé válását helyeztük a középpontba” – mondja a két művész. Az est folyamán a zene képekben is megjelenik, hangulatok, színek, érzelmek színes kavalkádja kerül a vászonra.

- hirdetés -

A sorozat korábban is a négykezes zongorairodalom népszerű darabjait tűzte műsorra, ezúttal olyan népszerű művek, átiratok csendülnek fel, mint Dvořák Szláv táncok vagy Saint-Saëns Haláltánc. A zene Tuba Zoltán fényképei kíséretében hangzik el, különleges, üde színfoltként a széles koncertkínálatok körében.

A testvérpár gyerekkora óta zenél együtt, versenyszerűen 2016 óta. Számtalan nemzetközi verseny díjazottjai, a tavalyi StageHive Produkciós Iroda videópályázatán két különdíjat ítélt nekik oda a zsűri.

A koncert műsora:

  • Antonín Dvořák: Slavonic Dances op.46, op.72 – részlet
  • Camille Saint-Saëns: Danse Macabre op.40
  • Georges Bizet: Jeux d’enfants op.22 – részlet
  • Igor Stravinsky: Petrushka – részlet

Az esemény létrejöttét az NKA támogatja. A Benczúr Ház Kulturális Központban június 15-én 18 órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.