Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Amire már régóta vágytál – Nyári színház négy helyszínen: visszatérnek A Pál...

Amire már régóta vágytál – Nyári színház négy helyszínen: visszatérnek A Pál utcai fiúk is!

Komédiák, bohózatok, visszatérő színésznő, szerelem, mámor, grund és stand up, mert ehhez van kedvünk. Idén nyáron a Vörösmarty Színház négy helyszínen várja közönségét.

Lassan, de annál biztosabban közeledik a nyár, a hőmérőben a higanyszál egyre feljebb kúszik, a nap sugarai egyre magabiztosabbak, és talán már a Vörösmarty Színház közönségében is gyakrabban merül föl a kérdés: „vajon mikor mehetünk színházba?”

A válasz sem késik: idén nyáron július közepétől négy helyszínen várjuk a színházszerető közönséget, hogy amire már olyan régóta vágyunk mindannyian, most végre megtörténjen. Nyári színházunk kinyitja kapuit, hogy újra vidámsággal, nyári hangulattal, fülbemászó dallamokkal töltsük ki az elmúlt egy év okozta űrt.

Nemcsak a műsort, de a helyszíneket is sokszínűség jellemzi. A közelmúltban felújított Gorsium Régészeti Park színpadára költöznek a grund ifjúharcosai, a Pál utcai fiúk című előadást július 27-30. között nézhetik meg este fél kilenctől.

Facebook-borító

Színházunk is megnyitja nyáron a kapuit – természetesen az aktuális járványügyi szabályokat betartva – egy-két estére, könnyed előadásokra várjuk azokat, akik beszippantanák a színház semmihez sem hasonlítható illatát. Július 16-17-én a Boeing, Boeing című komédiát nézhetik meg a Nagyszínpadon. A Kozák Stúdió a Szerelem, Ó! című bohózatnak ad helyet július 27-28-án és ide tér vissza Závodszky Noémi a Dolgok, amikért érdemes élni című előadással augusztus 4-5-én.

A Szárazrétre kilátogatók számára is készülünk meglepetéssel: az évről évre óriási sikerrel játszott Bor, mámor, szerelem című előadást július 16-17-én nézhetik meg.

Augusztus elejére (6-7-re) pedig egy különleges csemegével készülünk, „Mert ehhez van kedvünk”. A felújított Bartók Béla téren csendül fel jónéhány dallam a GabiKvArt zenekarunk jóvoltából, amelynek oszlopos tagjai társulatunk művészei: Varga Gabriella, Réti Anikó, Kricsár Kamill Cserta Gáborral kiegészülve. Aki pedig mindezt nem fogja szó nélkül hagyni: Andrássy Máté.

A nyár tehát a nyakunkon, mi pedig már régóta arra vágyunk, hogy találkozhassunk.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva érhető el.

Lesznek olyanok, akik már kicsit korábban is eljöhetnek a Vörösmarty Színházba. Ők azok a hősök, akik nap mint nap, a legnehezebb időszakban, és azon túl is helyt állnak. Május 10-én volt a Mentősök napja, a székesfehérvári társulat ezen a jeles napon köszönte meg az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének Fejér megyei mentődolgozóinak az emberfeletti munkát, amelyet értünk tesznek.

A pandémia harmadik hullámának utolsó pillanataiban a Vörösmarty Színház művészei is köszönetüket és megbecsülésüket fejezték ki az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet Fejér megyei kollégái felé. Tóth Bence, a színház marketing- és PR-vezetője a fehérvári mentőállomáson elmondta, hogy a mentők napjának minden évben különleges üzenete volt:

„Május 10-e az a nap, amikor meg tudjuk köszönni azt az emberfeletti munkát, amelyet az OMSZ szakemberei az év 365 napján, a nap 24 órájában értünk végeznek. A járványhelyzetben, azt gondolom, immár második éve ennek a napnak a jelentősége még inkább felértékelődött. A Vörösmarty Színház azzal szeretné háláját és megbecsülését kifejezni a mentősök felé, amihez a legjobban ért, ez pedig a szórakoztatás. A mentők napja alkalmából éppen ezért szeretettel várunk valamennyi Fejér megyei mentős kollégát július 12-én, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című komédiára. Reméljük, a darab könnyed lendülete, humoros szituációi kellemes kikapcsolódást nyújtanak majd a megfeszített munkatempó közepette.”

színházjegy mentősöknek
Fotó: Molnár Artúr

Egyed Attila a darab szereplői nevében elmondta, hogy szerencsére tavaly októberben már volt lehetőségük pár alkalommal közönség előtt is játszani a Boeing, Boeinget-Leszállás Párizsban című előadást.: „El kell mondjam, hogy a darab eredetileg nem szerepelt a 2020/21-re tervezett repertoárban, a világjárvány azonban átszabta az igényeket: az embereknek nevetésre van szükségük, ami ezen az előadáson garantált!”

A darabra szóló jelképes színházjegyet Varga Lili, Ladányi Júlia, Egyed Attila és Sághy Tamás színművészek, a darab főszereplői nyújtották át Reszegi Imre vezető mentőtisztnek, aki tolmácsolta kollégái köszönetét is: „Nagyon szépen köszönjük a felajánlást! Nem titok, hogy az Országos Mentőszolgálat fennállásának legkeményebb másfél évén van túl. Azt gondolom, hogy ilyen próbatétel és ilyen igénybevétel még soha nem volt. Nagyon megtisztelő az, hogy egy ilyen előadás keretein belül egyrészt mi is köszönetet mondhatunk majd a saját bajtársainknak, másrészt talán egy kis önfeledt kikapcsolódással megfeledkezhetünk a mögöttünk álló időről, amelyet szívünk szerint mielőbb le is zárnánk.”

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.