Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Hamarosan érkezik az első alkalommal megrendezett Szeláví! Fesztivál

Hamarosan érkezik az első alkalommal megrendezett Szeláví! Fesztivál

Idén új fesztivál indul Pilisborosjenőn! A festői település nem véletlen kiemelt úticél a kirándulók és természetkedvelők körében. A falu határában éppúgy találunk izgalmas barlangokat és végtelennek tűnő mezőket, ahogy hegyes-lankás tájat és sűrű erdőket egyaránt, de itt látható az Egri vár másolata és a közismert Teve-szikla is. A páratlan panoráma felfedezésre invitál és arra csábít minket, hogy alkalomadtán néha csak úgy megálljunk, letáborozzunk a mezőn és piknikezzünk egyet a jó levegőn.

Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét: ezt ígérik a Szeláví! szervezői azoknak, akik ellátogatnak a Pilisborosjenőn rendezett új, családias hangulatú kisfesztiválra.

A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található és csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. A pompás látképen túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, gyermekprogramok és szakmai beszélgetések mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak.

Június 18-20. között Pilisborosjenőre érkezik Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Csillagom című műsorával zenésztársainak kíséretében fellép Szirtes Edina Mókus, de lesz Barabás Lőrinc Live Act is. Szintén a koncertek sorában találjuk a Swing á la Django és Horányi Juli közös műsorát, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a GreCSÓKOLlár is szerepel a kínálatban. A gyerekek örömére fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája és Szegedi Katalin Ládaszínház előadásait is láthatják a legkisebbek. Emellett megtekinthetjük majd Beck Zoli önálló szerzői estjét, lesz Szeder Trió, koncertet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends, valamint a Csaknekedkislány tánczenekar is. Az estéket DJ Hanzee teszi majd felejthetetlenné.

A fesztiválon fellép még Németh Juci és G. Szabó Hunor kettőse, több más, helyi kötődésű zenekarral együtt. Ott lesz a Bekvart, a Rézeleje Fanfárosok, valamint az Ég Alatti 5 zenekar, de Riba Gery, továbbá Gordon Teodóra és Bánki Lénárd duója is. És ha már piknik, a fesztiválnak része egy hamisítatlan gasztronómia és iparművészeti vásár, aminek keretében többek közt a helyi, vagy a faluhoz közeli termelők és vendéglátók mutatják be kínálatukat. Újhullámos sörkostolót tart majd a Hajnali Sörfőzők, bemutatkozik a Mandelbrot Pékség, valamint a helyi Olívaműhely is. Ezek mellett számos beszélgetésen vehetnek részt a látogatók, amelyek az ökológia és a fenntarthatóság témáját járják körül. A Herman Ottó Intézet szervezésében állatvédelmi előadás is szerepel a programban.

Szeláví! Fesztivál - Kelemen Gergő Photography
Szeláví! Fesztivál – Kelemen Gergő Photography

Nem hiányozhat a fesztiválról maga Jenő sem, aki a Szeláví! fő karaktereként sokszínűségével Pilisborosjenő ezerarcú mivoltára szeretne reflektálni. Jenő a maga könnyed vidámságával egyúttal azt az örömöt és életigenlést is megtestesíti, amelyre az utóbbi egy évben talán mindenki a leginkább vágyott.

„Szia, Jenő vagyok! Júniusban nem ugrasz ki hozzám egy piknikre? Alig várom, hogy találkozzak veletek!”

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.