Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Sokszínűség, nyitottság, tobzódó utcai művészetek - Újra jön a Bondoró Fesztivál

Sokszínűség, nyitottság, tobzódó utcai művészetek – Újra jön a Bondoró Fesztivál

Idén hat önálló programhelyszínnel, emellett pedig rengeteg állandó és utcás programmal, kézműves és iparművészeti vásárral, valamint rendhagyó kiállításokkal és workshopokkal jön a Bondoró Utcaszínház Fesztivál. A szervezők az eredeti tervek szerint, június 11. és 13. között családias hangulatú kisfesztivállal indítják a kapolcsi nyarat.

A színes vidám kavalkádként aposztrofált Bondoró idén sem hagyja bohém hétvége nélkül az utcaszínház szerelmeseit. Lesz minden, mi szem-szájnak ingere! Az utcákon rezesek fújják majd gólyalábon, életre kel a fesztivál ihletet adó új karaktere, a Múzsa, s a Wandering Wonders sétáló látványosságaihoz is csatlakozhatunk.

Bármikor szembejöhet velünk Stubnya Béla és Tulipán Katalin, akik mímes játékukkal szórakoztatnak, de Mimuido is ott lesz, aki a művészet udvari bolondjaként mutat tükröt a látogatóknak. A Taurin Cirkusz jóvoltából az ügyességünket is kipróbálhatjuk a Zsonglőr Játszóházban, de lesz Bábjósda és Kalandozó Komédium is századfordulós játékokkal. Nem hiányozhat Kádár Ferkó Fotószínháza sem. Idén egy Vándorkollódista is a Bondoróra érkezik, hogy üveglapokra készítsen fényképeket a járókelőkről.

A sok izgalmas, utcás program mellett a Bondoró Porond, a MeseKert, valamint a Torkolat-Sörkert és a Bordűr programkínálata is bővült a tavalyi évhez képest.

A fesztivál lelkének számító Porondon a Kajárpéci Vízirevü, a BAB Társulat és a Langaléta Garabonciások előadásai mellett fellép például az olasz Dario Marodin is, aki horrorisztikus csontvázmarionettjeit kelti életre, de lesz itt fény-báb-színház is a Ledpuppets jóvoltából.

A MeseKertben Teremtésmesét mond Écsi Gyöngyi, fellép Gulyás László Vándormuzsikus, Világszámát adja elő a Dobronka Cirkusz. Izgalmas mesekoncerttel készül Danny Bain és a Zubolyból jól ismert Ágoston Béla. De az Álomzug Társulás, a Szamárfül Projekt és a Barboncás Társulat is itt lép majd fel. Kicsit és nagyok számára egyaránt sok izgalmat rejt ez a kert. Az est leszállta után többek közt a Kreatív Kráter Kör kozmikus keretek közé helyett népmeséje elevenedik meg, de lesz filmvetítés is. Szegedi Katalin illusztrátor pedig legkedvesebb könyveinek anyagából válogatott össze egy különleges kiállítást, amely csak a Bondorón látható majd.

Idén új helyre költözik a Bondoró Színpad, hogy a korábbiakhoz képest látványosabb előadásokat mutathasson be a közönségnek. Lesz Budapesti Útikalauz Időutazóknak, Gaia Santuccio (IT) és Georgina Cassels (UK) légtornász bemutatót tart, szombaton este a Freak Fusion Cabaret előadását láthatják a nézők. Ezen a színpadon kapott helyett a Firkin és a Sena Live Band koncertje is. A szervezők ezek mellett meglepetésprogramokkal is készülnek, amelyek között francia, belga és olasz artisták is szerepelnek.

A Bordűrben a jazz-, swing- és tangóestek mellett napközbeni beszélgetések és borkóstolók várják majd az érdeklődőket. Míg a Torkolat-Sörkertben a fiatalok örömére lendületes, alternatív zenei koncertek és sörkóstolók kaptak helyet ebben az évben.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.