Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Idén újra lesz Régizenei Nyári Egyetem Csíkszeredán

Idén újra lesz Régizenei Nyári Egyetem Csíkszeredán

Örömhírrel szolgálnak a Csíkszeredai Régizene Fesztivál szervezői: egy év kihagyás után idén újra folytatódik az egyetlen Romániában szervezett Régizenei Nyári Egyetem. Az eseményt tavaly a járványügyi korlátozások miatt napolták el, XIII. kiadására azonban most már biztosan 2021. július 11–16. között kerül sor.

- hirdetés -

Kevesebb mesterkurzussal és az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően köszönti régi és új hallgatóit a Nyári Egyetem. Az érdeklődők idén hat mesterkurzus közül választhatnak az előképzettségüknek és érdeklődési területüknek megfelelőt. A mesterkurzusok között a következők sorakoznak: az Orgona – Ursula Philippi vezetésével, a Furulya, fuvola – Filip Ignác vezetésével, az Ének – Ádám Rebeka vezetésével, a Barokk hegedű – Vitárius Piroska vezetésével, a Csembaló, klavikord – Erich Türk vezetésével és a Viola da gamba és violone – Csata István vezetésével. A kurzusok résztvevőinek igény szerint tolmácsot biztosítanak.

- hirdetés -

A kurzusokra bármely 10. életévét betöltött hallgató jelentkezhet, zenei előképzettség, valamint hangszeres tapasztalat előfeltételt jelent. A Régizenei Nyári Egyetemen a részvételi díj továbbra is változatlan: az aktív hallgatók részvételi díja 250 lej/fő/kurzus, míg a csak megfigyelőként részt vevő passzív hallgatóké 50 lej/fő/kurzus; a Nagy István Művészeti Középiskola a kezdete óta hűséges partnere a rendezvénynek, ezért az iskola diákjai és tanárai 100 lej/fő/kurzus kedvezményes áron vehetnek részt a képzéseken. A Nyári Egyetem mesterkurzusain a résztvevők száma korlátozott, a rendelkezésre álló aktív és passzív helyek elfoglalása a jelentkezési sorrend alapján történik.

A részvételi díj lejben fizethető a kurzust megelőzően a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) vagy a Nyári Egyetem helyszínén (Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, Márton Áron utca 80.). A részvételi díj NEM TARTALMAZZA a szállás és az étkezés költségeit.

A mesterkurzusok bármelyikére június 21-ig, hétfő éjfélig lehet jelentkezni az ide kattintva elérhető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével.

További részletek a nyariegyetem@regizene.ro e-mail címen, a +40-266-372044-es vezetékes telefonszámon, valamint Csíkszeredában személyesen, a Temesvári sugárút 4. szám alatt igényelhetők. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál és a Régizenei Nyári Egyetem honlapja: ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.