Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kodály Aperitif – A zene zamata Pécsett

Kodály Aperitif – A zene zamata Pécsett

Melyik nagyvárosnak ne lenne meg a kedvenc „találkozós” helye? Ahol mindenki találkozhat bárkivel, frissítők mellett eszmét cserélhetünk, a város ismert „arcaival”, alkotókkal, művészekkel futhatunk össze. Pécs belvárosának pezsgő hangulata a Kodály Központ elé költözik 2021. augusztus 18-a és 22-e között!

- hirdetés -

Kedvcsináló összművészeti programsorozat: kulturális programok és gasztronómiai élmények összhangja várja az érdeklődőket egy igazán kivételes helyszínen. A Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulójának apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat.

- hirdetés -

Kultúrszomjoltó, kedvcsináló és nagyon pécsi! – állítják a szervezők. „Légy nyitott, kóstolj bele, fedezd fel!” – buzdítanak minket. De mire is? Az aperitiffel, azaz étvágygerjesztő, kedvcsináló jelentésű hasonlattal élve arra, hogy kóstoljunk bele bátran valami olyan élménybe is, ami még esetleg ismeretlen, hátha megjön a kedvünk hozzá! Ezért a Pannon Filharmonikusok egyrészt kiköltözik a szabad ég alá, hogy nyáresti, könnyedebb, de minőségi muzsikájukkal kóstolgató kortyokban ismerkedhessen meg a közönség.

Másrészt kinyitja a Kodály Központ hangversenytermének ajtaját azok előtt, akik még nem merészkedtek be, bekukkanthatunk oda is. Így csinálva kedvet a klasszikus zene örömeihez – remélve, hogy a nyári ismerkedés után sok új érdeklődőt köszönthetnek ősszel, az új évadban, jegyvásárló, vagy bérletes muzsikarajongóként.

Kodály Aperitif – ahogy a neve is sugallja, egy új, prémium minőségű, zenei és gasztronómiai élményeken alapuló program, mellyel a tervek szerint minden évben találkozhatunk majd.

A különleges helyszín a Kodály Központ tetőterasza, a főbejárata előtti tér, a zongora-billentyűket idéző főlépcső sor, a park és a környező liget.

Az augusztus 20-i hosszú hétvégéhez kötődően megrendezésre kerülő hagyományteremtő szabadtéri előadásokat és ingyenes családi programokat is magába foglaló rendezvény új színt visz a Pécshez köthető programok sorába.

A mediterrán hangulathoz hűen a Pannon Filharmonikusok Rossini Gálájával indul a program, Láng Dorottya szoprán, Francisco Brito tenor és Kálmán Péter basszbariton, a nemzetközi színtéren elismert művészek közreműködésével, Bogányi Tibor vezető karmester vezényletével. Fellép többek között a Modern Art Orchestra, vendégei Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály, Gőz László, Harcsa Veronika, Szirtes Edina Mókus, Fekete-Kovács Kornél. Most először lesz látható az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) @Kodály edition című műsora.

Augusztus 20-án díjmentes Ünnepi hangverseny lesz a Fonó Zenekar és a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

Fellép a Band of streetS is, majd Zenei Csemegék a sorozatok világából címmel szintén a pécsi szimfonikus zenekar ad koncertet. Nem maradhat el a fényfestés, vagy az izgalmas, zenei témájú séta, a Pécs Hangjai – zenés témasétány sem.

Gondoskodtak a legkisebbekről is, a zenekar Csigaház, Babzsák című zenei műsora kiköltözik a Balokány ligetbe, a pécsiek egyik kedvencének, a MárkusZínháznak Ludibundus játszótér és Az égigérő fa című műsorával is találkozhatunk. Az Időmanó kalandjait mutatja be Bíró Eszter koncertje, a Tandem Színházat pedig A Leprikónok átka című műsorukkal ismerhetjük meg.

Sétálójegy, piknikpokróc, székek vagy páholy?

Szabadon választhatunk, illetve a blökit sem kell otthon hagynunk. Tehát irodalom, klasszikus zene – hűsítő kortyokban Pécsett. A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát.

A Baranyai Gasztronómiai Klaszter képviseli a helyi értéket magas színvonalon, gasztro-udvar, borkóstoló, főzőshow várja a közönséget. A Pécsi Kosárközösség termelői kézműves piacán válogathatunk a helyi finomságokból.

Részleteket, érdekességeket, illetve a jegyfoglalás linkjét az esemény oldalán találják!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!