Papageno Radio
Promóció A trambulinozás előnyei: próbálja ki az egyik legnépszerűbb olimpiai sportágat!

A trambulinozás előnyei: próbálja ki az egyik legnépszerűbb olimpiai sportágat!

A trambulinozás nem csak gyerekeknek és olimpikonoknak szól. Szakértő edzők szerint szinte mindenki kihasználhatja a sport előnyeit. Magától értetődik, hogy az olimpia arra ösztönzi közönségét, hogy lépjen ki a szabadba és mozogjon. Bár az átlag néző tudja, hogy nem fog lépést tartani az olimpikonokkal, a játékok izgalmas hangulata miatt sokan kedvet kapnak, hogy csatlakozzanak.

Vannak azonban olyan sportágak, amelyek hozzáférhetőbbek, mint mások – és ezek közé tartozik a trambulinozás, hisz szinte már minden második családi webáruházban belebotlunk a sportezsközbe.

Miért olyan jó trambulinozni?

Szinte bárki tud trambulinozni, korosztálytól és képességtől függetlenül, hiszen mindenki nyerhet valamit a trambulinozásból, elsősorban azért, mert ez egy szórakoztató időtöltés.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne nehéz edzés. Edzői szakvélemények alapján ez egy igazán jó kardió fitness forrás és súlyterhelés nélkül építi az alsó testizmokat, mivel a trambulin elnyeli az ütéseket, így tökéletes azok számára, akik ízületi fájdalommal vagy sérüléssel küszködnek, ami megakadályozza őket abban, hogy megterhelőbb sportokat űzzenek, mint például a futás.

Egy 2019-es folyóiratban megjelent tanulmány még azt is megállapította, hogy a trambulinozás ugyanolyan hatékony lehet, mint az ellenállóképesség fejlesztése a térdizmok erejének és dinamikus egyensúlyának javítása érdekében. És nem kell olimpikonként edzenie, hogy kihasználja az előnyöket: egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy heti háromszor fél óra trambulinozás javítja az egyensúlyt és a dinamikus járást, miközben csökkenti a stroke-os betegek elesésének kockázatát.

Hogyan lássunk neki a trambulinozásnak?

Mielőtt trambulin vásárlásba kezd, hogy a hátsó kertjéből edzhessen, ajánlott először felkeresnie a megfelelő edzőt, hogy segítségével megtanulja az alapokat. Szakvélemény szerint a trambulin és a föld közti távolság azért is fontos, mivel az ugrások következtében nagy sebességet generálhat, ezért kell megtanulnia, hogyan kell irányítani és megállítani a pattogást, különben nagyon veszélyes lehet.

A kezdeti foglalkozások során megtanulja, hogyan kell teljesíteni az alapvető mozdulatokat biztonságos környezetben. Nemcsak azáltal, hogy az ütközőszőnyegek körülveszik a képzett edző figyelmes szeme alatt, hanem az Ön fizikai biztonsága szempontjából is fontos, ami által az önbizalmát is növelheti. Végtére is belegondolni abba, hogy magasan a levegőbe ugrani vagy bízni önmagunkban, hogy fejjel lefelé forduljunk, elég rémisztő. A trambulinozás nagy része az elme anyag feletti uralma. Meg kell hozzá a készség, de a bátorság is és a legtöbb ember következetesen el is juthat erre a szintre – tartja az edzői szakvélemény.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!