Papageno Radio
Promóció Augusztusi kultkoktél a Várkert Bazárban

Augusztusi kultkoktél a Várkert Bazárban

Míg a Budavári Palotában az utolsó simításokat végzik, hogy hamarosan a nagyközönség is egykori fényében csodálhassa meg az újjászülető Szent István-termet, addig a Várhegy történelmi miliővel csábító tövében a nyár utolsó hónapját is különleges élményekkel teszi színessé a Várkert Bazár szabadtéri programkínálata. Íme, a legizgalmasabbak!

Romantikus esti séták kedvelt színhelye lehet a Mesteri részletek ingyenes kiállítása. A Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján kulisszatitkokat ismerhetnek meg az érdeklődők arról, hogyan születik újjá a Budavári Palota első történelmi terme, a Szent István-terem, középpontba állítva azokat a mesteri részleteket, melyeket augusztus 20-ától bárki megcsodálhat. Addig pedig a naplemente varázslatos fényei közt tehetünk sétát az iparművészet újjáalkotott csodáit bemutató kültéri tárlaton.

Az izgalmas kulturális összefonódások sorozatában augusztus 8-án lesz látható Zene+ Bűvölet előadása a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben. A neves bűvészre, Rodolfóra emlékező est a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszál, a zenében megelevenednek majd boszorkányok, Goethe kétbalkezes bűvészinasa, álarcosok, állatok, és Saint-Saëns jól ismert hattyúján kívül azok a cirkuszi elefántok is, amelyeknek Stravinsky komponálta híres polkáját.

Farkas Róbert - fotó: Gela Megrelidze
Farkas Róbert – fotó: Gela Megrelidze

Magyarország legrégebb óta működő szimfonikus együttese élén ezúttal a Berlinben élő karmester, Farkas Róbert áll majd, a koncerten közreműködik a Junior Prima díjas zongoraművész, Vida Monika Ruth. A produkciót összművészetivé a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ művészei teszik majd lélegzetelállító és szórakoztató trükkökkel, mutatványokkal.

Vida Mónika Ruth

Idén már a jazz felszabadító futamai is színesítik a Várkert Bazár zenei kínálatát. Augusztus 13-án a JazzBazár soron következő előadása az Egy kis nyár, egy kis holdfény. A Borbély Műhely zenészeinek nyáresti koncertjén régi magyar slágerek feldolgozásai és jazz örökzöldek mellett balkáni dallamok is felcsendülnek Tompos Kátya színésznő kíséretével. Augusztus 27-én pedig Let’s Swing… címmel a népszerű Kozma Orsi Quartet lép fel. A hazai jazzélet egyik meghatározó együttesének előadásában a világslágereket hamisítatlan swing feldolgozásban lehet majd élvezni.

Borbély Műhely - forrás: Borbély Műhely
Borbély Műhely – forrás: Borbély Műhely

A táncművészet rajongóit a Tánc a Kertben progresszív sorozat várja, amely a kortárs tánc válogatott alkotóit mutatja be. Augusztus 15-én a The Dark Night of the Soul című produkcióban a misztikus egység megélése, majd Isten jelenlétének teljes hiánya kerül a középpontba Keresztes Szent János, A lélek sötét éjszakája című műve alapján, de a tánc művészetére vonatkozóan. Augusztus 22-én a Duda Éva Társulat előadása, a Prizma lesz látható, amelynek központi témája a pandémia okozta megfordult világkép.

PRIZMA - fotó: Dusa_Gábor
Prizma – fotó: Dusa_Gábor

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!