Papageno Radio
PR Grandiózus fesztivállal zárja a nyarat az Eötvös10

Grandiózus fesztivállal zárja a nyarat az Eötvös10

Budapest legismertebb sugárútja, három nap, színházi kavalkád, rengeteg gyerekprogram, könnyűzenei koncertek, egy óriási fesztivál, és TE! – akinek ott a helye!

Az Eötvös utca 10. szám alatti épület falai között kultúra hömpölyög – a világjárvány miatti bezártság után még szélesebbre tárt kapuin kizúdul a VI. kerület utcáira, tereire. Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér szervezői most még ennél is nagyobbat álmodtak: amilyen apró kerület Terézváros, olyan grandiózus fesztivált szerveznek Budapest legcsodásabb sugárútjára. Ott, ahol évszázadok óta barátságban él egymás mellett színház, irodalom, zene, tánc, képzőművészet. Most mindezekkel egyszerre töltik meg az Andrássy utat!

Örömünnep Terézvárosban!

Augusztus utolsó hétvégéjén nagyszabású összművészeti fesztivállal búcsúztatja az Eötvös10 az idei nyarat: a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig felsorakoznak a főváros legizgalmasabb színházai, a legmenőbb zenekarok, a legvarázslatosabb gyermekprogramok, és egy ínycsiklandó gasztro show.

Veronaki zenekar - fotó: Kleb Attila
Veronaki zenekar – fotó: Kleb Attila

 

Az Eötvös10 elárasztja az Andrássy utat megannyi színházi előadással, egy vaskos kottányi zenével, egy széles könyvespolcnyi irodalommal, önfeledt tánclépésekkel, rengeteg meglepetéssel és végtelen szórakozással. Musicalek, könnyűzene, operett, opera, ősbemutatók és sok-sok különlegesség. Ott lesz minden, ami kultúra.

A fergeteges fesztivál megtervezésekor fontos volt a környezettudatosság: a szervezők törekednek arra, hogy a háromnapos rendezvény fantasztikus hangulata hagyjon nyomot mindenkiben, ne ökológiai lábnyomuk. A TE! hangsúlyt fektet a fővárosban működő civil szervezetek felkarolására, ezért ők is az Eötvös10 csapatával tartanak a fesztiválra.

IrieMaffia15_FB_event1

Augusztus 29-én, vasárnap délután a tavaly már sikeres Standby kiállítás új tárlatának megnyitójával zárul a háromnapos kavalkád: a TE! Fesztivál ezzel adja át a stafétát és az Andrássy utat a fotósoknak és képzőművészeknek, akik a világjárványról és annak létezésre gyakorolt hatásáról fogalmazzák meg gondolataikat a művészet nyelvén.

Fellépők a teljesség igénye nélkül

 A TE!rézvárosi Fesztiválon koncertet adnak: Irie Maffia, Parno Graszt, Midlife Crisis Simon Kornéllal, Harmadik figyelmeztetés, Strokes Percussion Group, Voices of Budapest, Átrium Staff zenekar.

A TE!-n résztvevő színházak: Vígszínház, Budapesti Operettszínház, Magyar Állami Operaház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Katona József Színház, Orlai Produkció, Madách Színház, Centrál Színház, Átrium, Pesti Magyar Színház, Játékszín, Hatszín Teátrum, József Attila Színház, Újszínház, Bethlen Téri Színház, RS9, Kolibri Színház, Gólem Színház, Mozsár Műhely, Art-Színtér, Zichy Szín-Műhely, Duda Éva Társulat.

Gyerekprogramok a TE!-n: Budapest Bábszínház, Veronaki zenekar, Apacuka zenekar, Vaskakas Bábszínház, Langaléta Garabonciások, Calabar gólyalábas varieté, kézművesek, játszóház, artisták, vásári és nyereményjátékok, tombola, bábjátékautomata, versíróműhely, arcfestés.

Az Apacuka Zenekar
Az Apacuka Zenekar

És még…: Roll Dance Budapest, Világjáró Táncház – tánctanítás Németh Lucával, Standby kiállításmegnyitó, Bookline Könyvterasz, Terézváros Önkormányzata, Cervantes Intézet, Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa, Civil sátor, Gasztro Negyed, dedikálás, flashmobok, performanszok, tombola, szelfifal.

Műsorvezetők: Ábel Anita, Trömböczky Napsugár, Kontha Nelli és Simon Kornél.

TE! is gyere el, találkozz az összes színházzal és színészeikkel, érezd jól magad a koncerteken, játssz felhőtlenül gyermekprogramjainkon, és hagyd, hogy magával ragadjon az Andrássy úton hömpölygő kultúra!

Itt a TE! helyed!

Időpont: 2021. augusztus 27. – 29.

Helyszín: VI. kerület, Andrássy út, a Kodály köröndtől az Izabella utcáig

Részletes program és bővebb információ: ide kattintva. 

A TE! Fesztivál támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata, Terézváros Önkormányzata,

Szervező: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

A HÁROMNAPOS RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!