Papageno Radio
PR Különleges koncerttel zárul az OrgonaPont

Különleges koncerttel zárul az OrgonaPont

Idén több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel várja közönségét az OrgonaPont sorozat országszerte a Filharmónia Magyarország szervezésében. Budapesten két koncertet hallhatott a közönség, a sorozatot pedig egy különleges hangverseny zárja.

Augusztus 24-én egy nem szokványos koncert várja a nagyérdeműt a Szent István Bazilikában. A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus koncertjén Erdei Péter vezényel, műsoron Haydn Megváltónk hét utolsó szava a kereszten című darabja.

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik: a kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének szükségességét.

A Purcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido and Aeneas című opera koncertszerű előadására, és majd 30 évvel ezelőtt, 1991-ben létrehozta az Orfeo Zenekart is, mely nevét Monteverdi L’Orfeo-jának első teljes hazai előadása után vette fel. E két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak.

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara
Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara

Jöjjenek el és legyenek részesei a nagy találkozásnak, hallgassák a templom hűvösében ezt a csodálatos hangversenyt!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában, a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!