Papageno Radio
PR Jön a Szabihíd-OFF / Our Space fesztivál

Jön a Szabihíd-OFF / Our Space fesztivál

A 8. kerületi Bacsó Béla utca megnyitott szakasza ad helyet szeptember 17-19. között a Szabihíd-OFF / Our Space elnevezésű fesztiválnak, amely a korábbi években a külföldiek és a helyiek körében egyaránt népszerű Szabihíd projekt hiányát igyekszik feledtetni velünk. A név és a helyszín igen, de a cél nem változott: kulturális és közösségi programokon keresztül újra felfedezni a várost és élhető közterületeket biztosítani Budapest polgárainak és a fővárosba látogatóknak. Egy találkozási pont egymással és a kultúrával.

A fesztivált a legkülönfélébb művészeti programok teszik színessé. Az ismert előadók mellett feltörekvő művészekkel éppen úgy találkozhatunk, mint amatőr csoportokkal, és ami a legfontosabb: egymással. A programkínálatban a családi programoktól (bábelőadások, színházi kalandjáték) a közösségi programokon (közösségi reggeli, társasjáték-délután) és előadó-művészeti eseményeken át (tánc és színház) a koncertekig minden megtalálható majd az esemény iránt érdeklődők számára. A részletes program rövidesen elérhető a Facebookon vagy a  Proprogressione.com oldalon, az egyes eseményeken való részvétel mindenki számára ingyenes.

A 2016-os spontán hídfoglalás után, 2017-től a Valyo – Város és Folyó Egyesület kezdeményezésére és a Pro Progressione közreműködésével a Szabadság híd minden évben néhány nyári hétvégére nyitott, közös térré alakult át, ahol a városlakók és látogatók különböző kulturális és közösségi programokon keresztül találhattak egy kis nyugalmat és szabadságot a nyüzsgő főváros szívében. A járványhelyzet miatt 2020-ban nem tudott megvalósulni a helyiek és a turisták körében egyaránt egyre népszerűbb programsorozat. Idén, noha a budapesti lezárások következtében le kellett mondanunk a megszokott és szeretett helyszínünkről, a találkozásról és együtt töltött időről nem akartunk. A Szabihíd-OFF / Our Space célja az eredeti, névadó programmal összhangban: megmutatni a budapestieknek és az idelátogatóknak, hogyan tehetjük kellemesebbé köztereinket, hogyan tölthetjük meg élettel azokat. Csupán egy eltérés van: a híd és a Duna helyett Pest egyik megújult zöld közterülete lesz közösségi terünk.

Szeptember 18-án 13 órától – a programsorozattal párhuzamosan – a körút túloldalán a MindSpace és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében a Bródy utcaünnep is szeretettel várja az érdeklődőket. Lesz közösségi ebéd a Gasztrohőssel, zenés-éneklős felvonulás, workshopok és felolvasást is tartanak a 100 szóban Budapest történetíró pályázat tavalyi legjobbjaiból. Aki eljön Bródy útlevelet is kap, amivel végig járhatja az utca boltosait, ahol izgalmas feladatok várják majd. Este a Pollack Mihály téren fellépnek Ajtai Péter és barátai, illetve a Hét Hat Club.

A Szabihíd-OFF / Our Space fesztivál a Pro Progressione szervezésében valósul meg.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!