Akit egyszer megcsap a szivar füstje, az vagy örökre a rabjává válik, vagy soha többet nem akar beleszívni egybe sem, de az biztos, hogy hatással lesz rá így vagy úgy.
A szivarozás valódi szertartás, egy életforma, amely időt és néhány hasznos alapkelléket igényel. A szivardobozoknak, tokoknak, szivarvágóknak és gyújtóknak különféle változatai léteznek, az egészen egyszerű, praktikus daraboktól kezdve a luxus kivitelig. A humidorok erre a legjobb példa, hiszen a szivartartó dobozok között találni a célnak megfelelő visszafogott, klasszikus dizájnt éppúgy, mint a lehető legjobb anyagokból készült káprázatos gyöngyszemet.
Hogyan tárolja a szivarokat?
A Humidorshop.hu szivardobozai, bár méretben, színben és kivitelezésben eltérőek, abban egyaránt megegyeznek, hogy ideális körülményeket teremtenek a nagy becsben tartott szivarok számára. A gondosan elkészített szivarok tárolása kényes feladat, ugyanis a nem megfelelően tartott szivarok elvesztik az élvezeti értéküket, kiszáradhatnak vagy megpenészedhetnek.
A szivarok számára optimális páratartalom 68-72% közötti, amelyet a humidorok a párásító rendszer révén tudnak tartani. Mérésére analóg vagy digitális higrométerek kerülnek beépítésre. Egyes humidorok akár hangjelzést is küldenek, amennyiben a páratartalom csökken. A szivar akkor megfelelő páratartalmú, ha egy kis olajat bocsát ki.
A humidorok lehetnek egészen kicsi, néhány szál szivar tárolására képes utazó szivardobozok, vagy akár egészen nagy, több ezer darab tárolására szolgáló szekrények vagy szobaméretűek.
Egy cseppnyi luxus
A szivarozás még ma is egy fényűző szokás annak ellenére, hogy szivart ma már bárki vásárolhat, azonban a maga kellékeivel, időigényével, a körülötte tapasztalható felhajtással mégiscsak az előkelő és tehetős emberek hagyománya.
A szivarozás az amerikai őslakosoktól került Columbus közvetítésével Európába és vált a gazdagok számára elérhetővé. A XVIII. századra viszont olyannyira elterjedt szokássá vált, hogy megjelentek Európában a szivargyárak, és az addig népszerű pipázást is kiszorította.
A szivarozás tradíció, amelynek komoly szabályai, helyszínei alakultak ki, és amelyet egyfajta meditációnak tekintenek azok, akik komolyan művelik.
Adja meg a módját
A piac legnagyobb szivarkellékgyártói a lehető legjobb anyagokból készítik a humidorokat. Minden márkának megvannak a sajátos jegyei, ezek teszik a szivardobozokat egyedivé, megkülönböztethetővé.
A szivardobozok belső borítása spanyol cédrusból készül, ugyanis ez az a fafajta, amely porózussága és rövid rostjai révén képes fenntartani az optimális páratartalmat a szivarok számára. A cédrusfa könnyen roncsolódik, ezért dobozt nem igazán készítenek belőle, kivételt képeznek az exkluzív Adorini humidorok, amelyekre a gyártó élettartam garanciát is ad. A készítő más modelljeire is a kiváló minőségű alapanyagok, a szakszerű kivitelezés jellemző, amely által esztétikus, páratlan műalkotásokká válnak a szivarozók legnagyobb örömére.