Szerző: Jókai Ági

A KultúRecept új, ősszel indult évadának eheti Portré epizódjában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar áll a középpontban. A KultúRecepttel ezúttal az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mindennapjaiba leshettek bele. Két napot töltöttünk velük közvetlenül az augusztus 18-i szabadtéri Tér-élmény koncertjük előtt. Bevallom, nagy élmény volt! https://www.youtube.com/watch?v=LZrSWbLzgqw&ab_channel=Kult%C3%BARecept Végre közelről is láttam, sőt még ki is próbáltam a hárfát, a cintányért, s ha a nagybőgőbe nem is, annak tokjába azért majdnem sikerült végre beugranom! (a hangsúly a majdnemen van!)

Tovább

Egy augusztusi nyárestén, hangulatos fények mellett és emelkedett hangulattal nyitotta meg új évadát az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Székesfehérváron Belvárosában. A TÉR-ÉLMÉNY beszédes hangversenycímnek és egyben az új művészeti vezetés – Ruff Tamás igazgató, Dobszay Péter művészeti vezető, vezető karmester, Dobri Dániel kortárs művészeti vezető és dr. Szabó Balázs művészeti tanácsadó – közönség felé tett ígéretének is bizonyult, melyet a zenekar be is váltott. A Zene Világnapja alkalmából ezzel a videóval ünnepel a zenekar. A videót a KultúRecept készítette.

Tovább

Szeptember 30-án startol a KultúRecept új évada. A Portréban ezúttal nem egy személyt, hanem egy életérzést, egy várost, azaz Komáromot mutatom be. Úgy gondoltam, hogy évadindítónak talán nem rossz, ha megmutatom, melyik város hatott rám a leginkább, hogy milyen hely az, ahol Jókai gyerekeskedett, ahonnan Lehár is elindult, vagy épp saját olimpiai kajakosokkal lehet találkozni az utcán a mai napig. A legmultikultibb hely számomra, tele csodálatos emberekkel, ahol harapni lehet a történelmet, ahol csak énekelve lehet végigmenni a komáromi Nádor utcán… Szóval, hadd szóljon! Életrecept a javából! https://www.youtube.com/watch?v=8t5ZdN8Zt8E

Tovább