Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Könyv készült a színházi kulisszatitkokról

Könyv készült a színházi kulisszatitkokról

Az Ad Librum Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent kötet egy különleges utazásra hívja az olvasókat, amelyben öltöztetők, díszítők, kellékesek, súgók, rendezőasszisztensek, világosítók, hangosítók, koreográfusok és ügyelők mesélnek arról, hogy mi történik a függöny mögött.

- hirdetés -

A Vastapsfelelősök neves színészek és a nézői szemnek láthatatlan színházi dolgozók történetein keresztül vezeti végig az olvasókat a színházi kulisszák mögött.
Ha kíváncsi arra, hogy hogyan sütött el Bata Éva Lengyel Tamás mellkasán egy pisztolyt vagy, hogy miért szereti Kovács Patrícia maga ellenőrizni a kellékeit, akkor ebből a könyvből ezt is megtudhatja.

- hirdetés -

Honnan tudja a súgó, hogy mikor szorul a színész a segítségére? Miként lehet az asszisztens a rendező igazi társa? Milyen egy igazi gyorsöltözés? Mi történik, ha nem sül el időben egy kelléknek használt fegyver? Hogyan varázsolják át pillanatok alatt a színpadképet a díszítők? Milyen módszerekkel dolgoznak a koreográfusok? Mi jelenti az igazi kihívást az ügyelők számára? Miért is van szükség annyi lámpára a színházban?

A kötetben többek között megszólalnak a Radnóti Színház, a Madách Színház, a Thália Színház, a Katona József Színház valamint a Jurányi Produkciós Inkubátorház háttérdolgozói, de közismert művészek is, köztük Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Vecsei H. Miklós, Wunderlich József, Ónodi Eszter, Lengyel Tamás, Kovács Patrícia, Tenki Réka, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Oroszlán Szonja, Veréb Tamás, Petrik Andrea és még sokan mások.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.