Papageno Radio
Live Online elérhető Alföldi Róbert első szombathelyi rendezése

Online elérhető Alföldi Róbert első szombathelyi rendezése

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Május 17-én éjfélig érhető el a Weöres Sándor Színház előadása, a Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása Alföldi Róbert rendezésében.

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

Az öntudatos és erőtől duzzadó férj, Petruchio engedelmes feleséggé kívánja változtatni Katát. Próbatételei egyre kíméletlenebbek. Kegyetlenebbek.

csüt14máj(máj 14)18:00vas17(máj 17)23:59TöbbnaposMakrancos Kata avagy a hárpia megzabolázásaRendező: Alföldi Róbert18:00 - 23:59 (17) Weöres Sándor SzínházMűfaj:színházTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékalföldi róbert,bányai kelemen barna,shakespeare,vígjáték

Kata állja és kiállja a próbákat, de hogy valóban szelíd és szolid párja lesz-e a fölötte uralkodni vágyó urának – kérdés marad…

Shakespeare híres és hírhedt vígjátéka, A makrancos Kata nyersen, de sok humorral ábrázolja a nő – férfi kibékíthetetlen ellentétét, örök párharcát. Az előadást Nádasdy Ádám fordításában, Bánfalvi Eszter és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében 2015-ben mutatta be a Weöres Sándor Színház.

Promóció

X
X