Papageno Radio
Színház SZFE Válaszolt a minisztérium az SZFE hallgatóinak: „Vidnyánszky Attilával kell egyeztetni”

Válaszolt a minisztérium az SZFE hallgatóinak: „Vidnyánszky Attilával kell egyeztetni”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Válaszolt az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak megkeresésére. A Palkovics László által vezetett tárca hangsúlyozza, hogy az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának kijelölése a jogszabályi rendelkezések betartásával történt.

„Hangsúlyozottan kérjük, hogy alakítsanak ki mihamarabb párbeszédet a fenntartóval” – áll abban a Magyar Nemzethez eljutott válaszlevélben, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldött válaszul Csernai Mihály, a Színművészeti HÖK-elnöke megkeresésére.

Ide kapcsolódik:
Az SZFE hallgatói nem tárgyalnak a kuratóriummal

„2020. szeptember 1-jétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem törvényes fenntartója a Színház- és Filmművészetért Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumának alapítói kijelölésére a jogszabályi rendelkezések betartásával került sor” – áll a minisztérium válaszában. Hozzáteszik: a fenntartói irányítás és az abban biztosított jogok az alaptörvény szerint nem sértik a felsőoktatási intézmény – a képzés és kutatás tudományos tárgyával és tartalmával kapcsolatos kérdések tekintetében biztosított – önállóságát. A tárca szerint a fentiekből egyértelműen következik, hogy a tanévvel kapcsolatos kérdéseket az SZFE vezetőinek a fenntartó alapítvánnyal kell egyeztetnie.

Ide kapcsolódik:
Szinetár Miklós: „A megoldás kulcsa Vidnyánszky Attila kezében van”

„A hallgatók és a fenntartó közötti párbeszéd rendkívül fontos eleme a helyzet rendezésének. Ezért is volt sajnálatos, hogy 2020. augusztus 27-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megrendezett fórumon nem jelentek meg, és ezzel szakmai párbeszédben sem kívántak részt venni” – fogalmazta meg levelében a minisztérium.

Promóció

Stream és színház

X
X