Papageno Radio
- hirdetés -
Live Élő közvetítés – Egyetemi tanárok az SZFE-ügyről

Élő közvetítés – Egyetemi tanárok az SZFE-ügyről

Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása. A Jó kérdés sorozatban továbbra is napirenden tartjuk a témát. November 16-án a folyamatot és az intézmény helyzetét Báron Györggyel, Hegedűs D. Gézával és Horváth Csabával elemezzük. A beszélgetést a 17 órai kezdettel a Papageno élőben közvetíti.

- hirdetés -

A Csináljunk színházat! sorozat minden beszélgetésén esik szó az aktuális fejleményekről, és a Jó kérdés őszi alkalmain is többször vizsgáltuk az SZFE modellváltását.

- hirdetés -

Októberben Bagossy László belső, valamint Darányi András felsőoktatás-kutató külső szempontjából tekintettünk az aktuális helyzetre, legutóbb pedig három fiatal alkotó – az Erasmus-ösztöndíjjal az egyetemen tanuló Kelemen Roland, az ötödéves rendezőhallgató, Vilmos Noémi, illetve a Kaposváron végzett, de több budapesti vizsgában is közreműködő Nagy Márk színművész – osztotta meg velünk tapasztalatait és véleményét.

November 16-án három tanár lesz a Jó kérdés vendége: Báron György filmesztéta, filmtörténész, kritikus; Hegedűs D. Géza színművész, a jelenleg első évfolyamos prózai színművész osztály vezetője; és Horváth Csaba, a jelenleg első évfolyamos színházi rendező – fizikai színházi rendező-koreográfus osztály vezetője.

Hogyan élik meg a történéseket, hogyan tanítottak és hogyan tanítanak? Milyen nehézségekkel kellett és kell szembenézniük nekik és tanítványaiknak?

A beszélgetést ezúttal is Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezeti. Az NKA és az MMA támogatásával létrejövő esemény az érvényben levő járványügyi előírások miatt november 16-án 17 órától csak online követhető.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X