Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Online térbe költözik a Szépművészeti színházi programja

Online térbe költözik a Szépművészeti színházi programja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A járványügyi korlátozások miatt bezárt a Szépművészeti Múzeum, így online térbe költözik az intézmény színházi programja, a Textúra is. A különleges produkció november 20. estétől tekinthető meg ide kattintva.

A múzeum idén ősszel már hatodik alkalommal rendezte meg a nagy sikerű Textúra összművészeti előadássorozatot, amely során képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben az intézmény falai között.

- hirdetés -

Az intézmény kortárs írókat kért fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához, melyeket Székely Kriszta rendező vitt színre a kiállítóterekben neves színművészek előadásában.

A produkció célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára.

Ide kapcsolódik:
Szín a szürkeségben - Szinyei Merse Pál máig ható művészete

Székely Kriszta rendezői koncepciója szerint az idei Textúrán múzeumi dolgozók bőrébe bújva kerülnek bemutatásra az irodalmi alkotások és a múzeum műtárgyai. Az előadásokon a nézők egyrészt betekintést nyerhetnek az intézményben dolgozók mindennapjaiba, másrészt megismerhetjük személyes történeteiket és gondolataikat.

A 120 perces Textúra-stream premierje november 20., péntek 19.30 óra, azt követően pedig bármikor letölthető az előadás.

Írók: Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi, Terék Anna

Színészek: Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence, Vizi Dávid.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X