Papageno Radio
Színház SZFE Reagált az SZFE vezetése az osztályindítástól visszalépő tanárok bejelentésére

Reagált az SZFE vezetése az osztályindítástól visszalépő tanárok bejelentésére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem huszonkét tanára döntött úgy, hogy bár az eredeti tervek szerint jövőre osztályt indítottak volna, az egyetemi autonómia felszámolása miatt visszalépnek ettől. Az SZFE vezetése erre reagálva adta ki közleményét.

A 2021/2022-es tanévre még nem kérte fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése az osztályvezető tanárokat, így mindazon „önjelöltek”, akik azt nyilatkozzák, hogy „visszaadják”, „nem vállalják” az osztályvezetői feladatokat, azokat a vezetés soha nem kérte fel ilyenre – olvasható az SZFE közleményében. „A Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanárait az SZFE vezetése kéri fel, ez eddig is így volt, ezután is így lesz.”

Mint írták, a 2021/2022-es tanévben neves, megbecsült szakemberek fognak osztályokat indítani az egyetemen. „Sajnáljuk, hogy a szakma egy része – köztük az intézmény egyes jelenlegi és volt oktatói – mindent elkövetnek az egyetem lejáratására, jó hírnevének csorbítására” – árul az SZFE közleménye.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X