Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Rumcájsz, a Gengszter nagyi, Boribon és Annipanni várják a családokat az ünnepek...

Rumcájsz, a Gengszter nagyi, Boribon és Annipanni várják a családokat az ünnepek alatt

Előadás-sorozattal és premierrel ünnepel a Budapest Bábszínház december 19. és január 2. között.

- hirdetés -

A Budapest Bábszínház legnépszerűbb előadásaira lehet stream-jegyet váltani az ünnepek alatt. A Bábfilmszínház minden korosztály számára szórakozást kínál, és egy szívet melengetően szép történet is debütál, immár először a képernyőn. A kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat december 30-án 18 órától láthatják először a nézők. Ez a különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

- hirdetés -

„A történetet a gyermekekre vágyakozó anya és apa meséli élőszereplőként, és bunraku bábokkal elevenedik meg a színpadon. Koncepcióm szerint a bábok szintjén a gyerekek ugyan csak a történet végén, megannyi izgalmas kalandot követően találkoznak, ám »láthatatlan« szinten összefonódik az életük már jóval hamarabb. A filmes zenével kísért kalandok sok-sok humorral és játékkal a nagycsoportos óvodásoktól kezdve minden korosztályhoz szólnak elfogadásról, összetartozásról, a család fontosságáról” – mondta Hoffer Károly rendező.

Holle anyó (Budapest Bábszínház) – fotó: Éder Vera

Az ünnepi stream-műsor már december 12-13-án elkezdődik Jules Verne ikonikus történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással, melyet Kuthy Ágnes rendezett tavaly a Budapest Bábszínházban. A fordulatokban gazdag történet Phileas Fogg úrról, az előkelő londoni Reform Club hóbortos tagjáról szól, aki arra vállalkozik, hogy fogadásból 80 nap alatt körbe utazza a Földet. December 29-én megismétli a színház a népszerű produkciót.

December 19-20-án és 28-án Václav Čtvrtek: Rumcájsz című meséje, az idei évadunk első bemutatója lesz képernyőn Schneider Jankó rendezésében. A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában az igazságos banditával és kedvesével, Mankával ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások.

Ide kapcsolódik:
Meczner János igazgatót búcsúztatta a Budapest Bábszínház

December 25-én karácsonykor és január 3-án sokak kedvencét, a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői. Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, tisztelet, szorgalom, segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Persze ki-ki a maga módján. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza.

December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszter nagyi lesz műsoron. A történet főhősei egy unalmasnak látszó nagymama és 11 éves unokája. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása.

Boribon és Annipanni (Budapest Bábszínház) – fotó: Éder Vera

December 31-én folytatja a hagyományt a bábszínház, és sokak kedvence, a Boribon és Annipanni látható a Bábfilmszínház műsorán. Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Ellinger Edina rendezése többek között a Színikritikusok díját is elnyerte a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás kategóriájában 2014-ben.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.