Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Őze Áron és egy neve elhallgatását kérő pályázó indul a dunaújvárosi színházért

Őze Áron és egy neve elhallgatását kérő pályázó indul a dunaújvárosi színházért

„Ketten adták be igazgatói pályázatukat a dunaújvárosi Bartók Színház direktori posztjára” – számolt be róla az Index.hu. Egyikük a jelenlegi igazgató, Őze Áron, a másik név viszont egyelőre ismeretlen.

- hirdetés -

Őze Áron interjút is adott a lapnak, melyben úgy fogalmaz, hogy „a színházcsinálás egy színházi alkotó számára egy egész élet munkáját jelenti. Számomra is. Alázattal és folytonos kíváncsisággal valósítom meg. Nálam az értékalkotásban a hagyomány és a modern egymásra hat: újítás nélkül nincs hagyomány, újítás sincs hagyomány nélkül. (…) Az eltelt öt évben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza elkezdett önálló színházként, kortárs népszínházként működni. Színházi rendje és rangja, arculata és hírneve lett. A prózai és a tánctagozat megtanult egymásra reflektálóan, egymástól elválaszthatatlan párbeszédben együttműködni. Kölcsönösen sokat tanulunk egymástól.”

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Négyen pályáznak a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára

A lap érdeklődésére, hogy ki a másik pályázó, a Dunaújváros önkormányzata azt válaszolta, hogy „a nevekkel kapcsolatban egyelőre az a döntés, hogy nem hozzuk nyilvánosságra, ez a pályázók saját döntése. Hozzátették, hogy „természetesen nem marad titokban a másik pályázó neve sem, de szeretnénk megvárni a szakmai bizottságot.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X