Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Őze Áron marad a Bartók Színház igazgatója

Őze Áron marad a Bartók Színház igazgatója

„Egyhangú képviselő-testületi döntéssel újabb 5 év vár ránk a Bartók Színházban” – írta közösségi oldalán Őze Áron színművész, a teátrum jelenlegi igazgatója.

- hirdetés -

A dunaújvárosi önkormányzat közlése szerint a megbízatás július 1-től lép életbe. Emlékeztettek arra, hogy a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára ketten pályáztak, Őze Áron mellett Ragány Misa. Pályázataikat a kormányrendelet alapján egy kilenc tagú szakmai bizottság bírálta el, amelynek március 3-i nem nyilvános ülésén, titkos szavazáson mindkét jelölt 5-5 szavazatot kapott (a tagok több pályázatot is támogathattak), vagyis mindkét pályázatot támogatták.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Őze Áron és egy neve elhallgatását kérő pályázó indul a dunaújvárosi színházért

A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros megyei jogú város közgyűlése, ugyanakkor a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Ezért Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta, így őt nevezte ki igazgatónak – olvasható a közleményben.

A színművész korábban az Indexnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy „a színházcsinálás egy színházi alkotó számára egy egész élet munkáját jelenti. Számomra is. Alázattal és folytonos kíváncsisággal valósítom meg. Nálam az értékalkotásban a hagyomány és a modern egymásra hat: újítás nélkül nincs hagyomány, újítás sincs hagyomány nélkül. (…) Az eltelt öt évben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza elkezdett önálló színházként, kortárs népszínházként működni. Színházi rendje és rangja, arculata és hírneve lett. A prózai és a tánctagozat megtanult egymásra reflektálóan, egymástól elválaszthatatlan párbeszédben együttműködni. Kölcsönösen sokat tanulunk egymástól.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.